وبسایت دکتر مرعشی زاده

تاثیر آلپرازولام بر قلب و فشار خون

در این مقاله مطالعه می کنید:

معمولا سوال می شود که امپرازول و فشار خون چه ارتباطی با یکدیگر دارند و یا تاثیر آلپرازولام بر قلب چیست؟ افرادی که از داروهای فشار خون یا قلبی استفاده می کنند، احتمالاً نباید از آلپرازولام استفاده کنند زیرا می تواند باعث تداخلات نامطلوب شود.

اگرچه آلپرازولام و سایر بنزودیازپین ها می توانند احساس آرامش را به قلب القا کنند، اما می توانند فشار خون را نیز افزایش دهند. در صورت مصرف هم زمان آلپرازولام با داروهای دیگر تنظیم کننده فشار خون، ممکن است برای فرد مشکلاتی ایجاد شود. در ادامه مطلب خواهیم گفت که تاثیر آلپرازولام بر قلب چیست.

اضطراب و فشار خون

اضطراب

طبق روانشناسی امروز، اضطراب باعث افزایش موقتی فشار خون می شود. اگر این افزایش های موقت فشار خون به طور مداوم ادامه یابد، ممکن است به قلب، کلیه ها و عروق خونی آسیب برساند. علاوه بر این، مصرف منظم داروهای ضد افسردگی می تواند فشار خون فرد را افزایش دهد. داروهای ضد اضطراب مانند زاناکس نیز می توانند در افزایش فشار خون نقش داشته باشند.

دلیل این امر ایجاد عادت است. حتی اعتیاد یا وابستگی به آن نیز باعث اضطراب می شود. بنابراین، اضطراب و فشار خون بالا به یک چرخه تبدیل می شوند و فهمیدن اینکه کدام یک عامل دیگری است، دشوارمی شود! اضطراب می تواند فشار خون فرد را افزایش دهد زیرا ممکن است فرد برای کنار آمدن با آن به روش های ناسالم مانند: سیگار کشیدن، پرخوری یا نوشیدن الکل روی آورد.

ایا آلپرازولام فشار خون را بالا میبرد؟

موسسه قلب و عروق در دانشگاه جان هاپکینز اظهار داشت که دانشمندان هنوز در حال بررسی نقش اضطراب در بیماری های قلبی هستند، اما به نظر می رسد این دو، رابطه ی بسیار نزدیک با هم دارند.

تحقیقات در جان هاپکینز نشان می دهد که بیماری قلبی منجر به حملات قلبی می شود. همین حمله ی قلبی می تواند باعث شود تا فرد حتی با اختلال استرس پس از سانحه ی قلبی نیز مواجه شود.

درد قلب

علت استرس پس از حمله قلبی چیست؟

  •  حملات قلبی فرد را در معرض خطر مرگ قرار می دهد، که پس از حادثه باعث ضربه می شود.
  •  اضطراب پس از حمله قلبی می تواند خوابیدن را برای فرد دشوار کند.
  •  ممکن است فرد درباره آینده خود منفی فکر کند یا احساس کند که زندگی او از این پس کوتاه خواهد شد.

قرص آلپرازولام برای تپش قلب

آیا آلپرازولام به کاهش استرس کمک می کند؟

زاناکس

از فواید آلپرازولام می توان گفت که ممکن است بتواند به افراد مبتلا به اضطراب کمک کند، اما قرار نیست که به عنوان یک درمان طولانی مدت برای این مشکل استفاده شود. در سال 2014، زنی به نام جنا با فاکس نیوز در مورد چگونگی تأثیر زاناکس بر وی پس از هشت سال استفاده صحبت کرد. وی اشاره کرد که غش کرده و دو روز بعد در کارهای روزمره مانند نوشیدن آب مشکل داشته است. او گفت آلپرازولام، هنگام غش کردن او تمام شده بود و مادرش او را بیهوش بر روی زمین یافته است.

برخی افراد ممکن است مصرف آن را ناگهانی متوقف کنند زیرا می ترسند به آلپرازولام وابسته باشند، اما این کار منجر به اختلال در فرد می شود.ممکن است خود آلپرازولام برخی از عوارض جانبی منفی را در بیماران ایجاد کند و پزشکان به جای اینکه به علائم بیمار توجه کنند، دوز آن را افزایش دهند. تجویز بیش از حد آلپرازولام به یکی از نگرانی های بهداشت عمومی تبدیل شده است.

جایگزین آلپرازولام

افراد با فشار خون بالا یا مشکلات قلبی

مشکلات قلبی

آلپرازولام می تواند با برخی از داروهای فشار خون یا قلبی، تداخل نامطلوبی داشته باشد. این لزوماً به این معنا نیست که فرد نمی تواند آلپرازولام مصرف کند، اما به همین دلیل دانستن هر چیزی که فرد مصرف می کند (داروهای نسخه ای، داروهای بدون نسخه یا حتی مکمل ها) مهم است.

اگر پزشكان از سوابق پزشكی شما كامل آگاه باشند، مي توانند اقدامات احتياطی صحيح را انجام دهند. حتی در این صورت  بیمارانی که آلپرازولام برای آنها تجویز کرده اند، باید به عوارض آلپرازولام  توجه کنند و در صورت مشاهده علائم خاصی مانند علائم زیر به پزشک قلب و عروق مراجعه کنند:

  • لکنت زبان
  • تغییر در وزن
  • سردرد
  • لرزش
  • خستگی
  • ضربان قلب نامنظم
  • اضطراب
  • کاهش فشار خون
  • توهم

بسیاری از این عوارض جانبی زاناکس کاملاً نادر می باشند، اما احتمالاً چون انتظار این عوارض را ندارید، ممکن است در شما احساس اضطراب بیشتری ایجاد کند. باز هم، این امر اغلب منجر به چرخه ای می شود که در آن داروی مورد استفاده برای درمان مشکل می تواند باعث اضطراب یا تشدید آن شود.

زاناکس می تواند باعث خواب آلودگی در افراد شود؛ بنابراین نباید هنگام شروع مصرف این دارو رانندگی كنید. روانشناسی امروز می گوید افرادی كه اضطراب یا ناراحتی قلبی دارند، اگر ترجیح می دهند از خطرات مصرف بنزودیازپین ها جلوگیری كنند، می توانند به جای مصرف زاناکس، از روش های دیگری مثل: ورزش، رژیم غذایی مناسب و یا دیگر درمان های جایگزین که البته نیاز به زمان بیشتری دارند، استفاده کنند.

 دکتر مرعشی زاده متخصص قلب در تهران

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر اوا جمعه ۲۸ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    من یه دختر ۲۵ ساله هستم سه سال حملات پانیک دارم دکترها میگن ..من شش ساله قرص پروپرونوال مصرف میکنم ..و هیچ داروی اعصابی با من سازگر نیست من موندم اقای دکتر خیلی تو فشارم هردکتری رفتم .کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده جمعه ۲۸ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      حملات پانیک معمولا به آلپرازولام پاسخ مناسب میدهند و اگر امکان مصرف آلپرازولام رو ندارید باید با دکتر روانپزشک جهت تجویز دارو جایگزین مشورت کنید
  • تصویر کاربر مجید یکشنبه ۲۳ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من مادرم چند روز یه بار فشارش خود به خود بالا میره قرص فشار مصرف میکنه فشارش تا ۱۹ میره چند روز پیش بردمش پیش متخصص قلب اونجا وقتی معاینه ش کرد گفتش دور قلبش آب جمع شده چند تا دارو واسش نوشت گفت مصرفش کنه داروها هارو مصرف میکنه ولی وقتی میخواد بخوابه از درد بدنش تا صبح نمیخوابه پشتش ،کلیه ش درد میکنه و در ضمن اشتهام نداره چیزی بخوره آیا میتونه علطش مال آب دور قلبش باشه که از بین بره آیا خطری نداره ممنون از لطفت دکتر جان دقیق توضیح بدی
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده یکشنبه ۲۳ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      در سوال قبلی که پرسیده بودید پاسخ داده شد
  • تصویر کاربر مجید یکشنبه ۲۳ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من مادرم مشکل فشار خون داره و هر چند وقت یه فشارش میده بالا ۱۹ رفتیم پیش متخصص قلب هم گفت دور قلبش آب هست و چندتا دارو هم واسش نوشت داره مصرف میکنه ولی وقتی میخواد بخوابه پشتم کلیه درد داره و نمیخوره بخوابه در ضمن بی اشتها هست آیا این های که توضیح دادم میتونه مشکل اون آبی باشه که دور قلبشو گرفته ممنون دکتر جان
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده یکشنبه ۲۳ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام بستگی داره میزان آبی که دور قلبشون جمع شده چقدره و همچنین علت تجمع مایع چی هست
  • تصویر کاربر مینو یکشنبه ۲۳ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام.خداقوت.مادرم حدود دوسال قبل عمل جراحی قلب باز انجام داده و داروهای قلبی استفاده میکنه و فشارخون هم داره،جدیدا دچار افسردگی شده که باعث شده شب نتونه خوب بخوابه.داروهایی که استفاده میکنه:متفورمین،آمیلوپرس،کاردویلول،رزوواستاتین،لووتیروکسین،نوراستور،‌کدیمکس،دولکستین،ویتامین b6،استوکینون،ایمی پرامین. با توجه به داروهای بالا میتونم آلپرازولام بهش بدم تا زمانیکه خوابش تنظیم بشه؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده یکشنبه ۲۳ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      بله ولی به شرط اینکه طولانی مصرف نکنن، مصرف آلپرازولام بیش از ۳ هفته میتونه وابستگی ایجاد کنه
  • تصویر کاربر مهشید یکشنبه ۲۳ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    من چند وقتی که از خواب میپرم البته به دلایل شرایط مکانی(تو خانواده بیمار عصبی داریم که ۲۴ با خودش حرف میزنه)،بعد عصبی میشم الانم چهار پنج روزه انگار بدنم رعش گرفته قلبمم داره تند تند میزنه،البته یک ماه پیشم اینجوری شدم ولی انقد تلاش و تلقین کردم که بهتر شدم ولی الان دوباره اینجوری شدم کلافه و عصبی هستم
    احساس میکنم قلبم داره ویبره میره
    شرایط مراجعه به پزشک هم ندارم
    چبیکار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده یکشنبه ۲۳ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      مشکل شما بیشتر منشا استرسی-عصبی داره توصیه میکنم برای مدت کوتاه شبها ۱ ساعت قبل از خواب از داروی کلرودیازپوکساید استفاده کنید
درحال دریافت اطلاعات
جستجو

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

نیاز به راهنمایی دارید؟ به سادگی سوالات خود را از دکتر بپرسید.