وبسایت دکتر مرعشی زاده

10 دارویی که معمولاً برای فشار خون تجویز می شوند؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

داروهایی که پزشک برای درمان فشار خون بالا تجویز می کند، معمولاً به عنوان داروی ضد فشار خون شناخته می شوند. نحوه ی عملکرد این داروها به شرح زیر است:

  • میزان آب و نمک در بدن را کاهش می دهند.
  • با شل کردن رگ های خونی از نازک شدن آنها جلوگیری می کنند.
  • ضربان قلب را کاهش می دهند.
میوکاردیت چیست؟

گروه های مختلفی از دارو و قرص فشار خون وجود دارند که هر گروه شامل چندین گزینه ی دارویی است. برای یافتن بهترین گزینه ی درمانی باید با یک پزشک متخصص مشورت کنید. ما در این مقاله به 10 دارویی که معمولاً برای فشار خون (و با نسخه پزشک)، تجویز می شوند، اشاره کرده ایم. فهرست زیر شامل توضیح مختصر هر دارو، از جمله کلاس دارویی، نحوه ی مصرف و درمان به کمک آن دارو می باشد.

رایج ترین داروهای فشار خونی که بر اساس نسخه ی پزشکان معتبر تهیه شده اند عبارتند از:

  • لیزینوپریل (پرینیویل، زستریل): لیزینوپریل یک مهار کننده ی آنزیم مبدل آنژیوتاسین (ACE) است. این دارو معمولاً یک بار در روز مصرف می شود. اکثر افراد با مصرف یک بار در روز داروها راحت تر هستند، زیرا به راحتی می توان مصرف دارو را به خاطر سپرد. لیزینوپریل همچنین یک گزینه ی درمانی برای نارسایی قلبی به شمار می آید.
  • متوپرولول (لوپرسور، توپرول): متوپرولول یک مسدود کننده ی بتا (بتا بلاکر) است. این دارو به دو فرم سریع رهش و طولانی رهش تجویز می شود. از دیگر مزایای این دارو می توان به کاهش خطر تکرار حملات قلبی، درمان آنژین و نارسایی احتقانی قلب اشاره کرد.
  • آملودیپین (نورواسک): آملودیپین یک مسدود کننده ی کانال کلسیم است. این دارو برای اغلب افراد یک بار در روز تجویز می شود و یک گزینه ی درمانی برای آنژین است.
  • لوزارتان (کوزاز): لوزارتان یک مسدود کننده ی گیرنده ی آنژیوتاسین II است. این دارو در اغلب موارد یک بار در روز تجویز می شود. پزشکان همچنین از لوزارتان، برای کاهش خطر سکته مغزی در افراد مبتلا به بزرگ شدگی قلب استفاده می کنند.
  • هیدروکلروتیازید (هیدرودیوریل، میکروزید): هیدروکلروتیازید از گروه داروهای ادرار آور بوده و به صورت قرص یا کپسول در دسترس است. این دارو معمولاً یک بار در روز تجویز می شود و خطر احتباس مایعات، یا ادم ناشی از مشکلاتی مثل نارسایی قلبی را به حداقل می رساند.
  • فوروزماید (لاسیکس): فوروزماید یک ادرار آور دیگر است که ممکن است یک یا دو بار در روز برایتان تجویز شود. این دارو مانند سایر دیورتیک ها (قرص های ادرار آور)، می تواند باعث حساس شدن پوست به نور خورشید شود. همچنین -همانطور که از قبل اشاره کرده ایم- می تواند به درمان ادم کمک کند.

بیشتر بدانید…

علائم مشکلات قلبی

مصرف دارو
  • کارودیلول (کورج): کارودیول یک داروی مسدود کننده بتا می باشد. اشکال دارویی کارودیلول به دو صورت است: به شکل قرص برای مصرف دو بار در روز؛ به شکل کپسول طولانی رهش برای مصرف یک بار در روز. قرص یا کپسول کارودیلول را باید به همراه غذا مصرف کنید.
  • آتنولول (تنورمین): این دارو یکی دیگر از مسدود کننده های بتا بوده و دوز معمول تجویز آن یک یا دو بار در روز است. مانند سایر مسدود کننده های بتا، آنتولول می تواند خطر حمله قلبی مجدد را کاهش دهد.
  • اسپیرونولاکتون (آلداکتون): اسپیرونولاکتون یکی دیگر از داروهای ادرار آور بوده که به شکل قرص یا شربت در دسترس است. مصرف هر دو شکل این دارو معمولاً یک یا دو بار در روز تجویز می شود.
  • کلونیدین (کاتاپرس): این دارو متعلق به کلاس دارویی آگونیست مرکزی می باشد. کلونیدین به صورت قرص بوده و معمولاً دو بار در روز مصرف می شود. همچنین، در برخی موارد قرص طولانی رهش این دارو برای درمان اختلال تمرکز و بیش فعالی مورد استفاده قرار می گیرد.

کلاس های دارویی (گروه های دارویی) داروهای فشار خون

چندین گروه برای داروهای فشار خون وجود دارد که داروهای زیادی در هر گروه قرار می گیرند. بنابراین تعداد زیادی از داروها وجود دارند که پزشکان می توانند برای درمان فشار خون از آنها استفاده کنند. برای کمک به انتخاب بهترین گزینه ی درمانی، معمولاً از دستورالعمل ها و توصیه های متخصصان این زمینه استفاده می شود.

برخی از گروه های دارویی رایج داروهای ضد فشار خون عبارتند از:

  • مهار کننده های ACE: این داروها با مهار کردن آنزیم مبدل آنژیوتاسین، سطح آنژیوتاسین بدن را کاهش می دهند. کاهش سطح آنژیوتاسین در بدن، به شل شدن رگ ها کمک می کند. برخی از عوارض جانبی رایج مهار کننده های ACE شامل بثورات پوستی و سرفه خشک می شود. داروهایی مثل کاپتورپیل، اینالاپریل و لیزینوپریل در این گروه دارویی قرار دارند.
  • مسدودکننده ی گیرنده ی آنژیوتاسین II: این گروه از داروها با مسدود کردن مستقیم آنژیوتاسین، به شل شدن رگ ها کمک می کنند. عوارض جانبی رایج مسدودکننده ی گیرنده ی آنژیوتاسین II شامل گیجی و سرگیجه (به ویژه در زمان بلند شدن از حالت نشسته یا دراز کشیده) می شود. لوزارتان و والزارتان مثال هایی از این کلاس دارویی هستند.
  • مسدود کننده های آلفا (آلفا بلاکرها): این دسته از داروها باعث شل شدن رگ ها و همچنین عضله ی اندام هایی مثل مثانه و غده پروستات می شوند. یکی از عوارض جانبی شایع این دارو ها سرگیجه در زمان بلند شدن است.
داروها
  • مسدود کننده های بتا (بتا بلاکرها): این گروه دارویی با مسدود کردن اثرات آدرنالین، به کاهش ضربان قلب و فشار خون کمک می کنند. مثال هایی برای این کلاس دارویی عبارتند از: آتنولول، متوپرولول و پروپرانولول.
  • مسدود کننده های کانال کلسیم: این گروه دارویی با شل کردن رگ های خونی، ضربان قلب را کاهش می دهند. عوارض جانبی احتمالی مسدود کننده های کانال کلسیم شامل تپش قلب، تورم مچ پا، یبوست، سر درد و سرگیجه است. آمودیپین و فلودیپیل مثال هایی از این کلاس دارویی هستند.
  • آگونیست های مرکزی: این دسته از داروها با تأثیر روی سیگنال های عصبی خاصی از مغز، ضربان قلب را کاهش داده و رگ های خونی را شل می کنند. عوارض جانبی رایج آگونیست های مرکزی شامل خشکی دهان، یبوست و خواب آلودگی است. داروهایی مثل کلونیدین و گوانسافین در این گروه قرار دارند.
  • دیورتیک ها (داروهای ادرار آور): نحوه ی عملکرد دیورتیک ها به این صورت است که با افزایش مقدار مایعی که از بدن توسط ادرار دفع می شود، به کاهش حجم خون بدن و فشار داخل رگ ها کمک می کنند. بسیاری از افراد این داروها را با نام «قرص آب» می شناسند. افزایش ادرار، تشنگی، سرگیجه و حساسیت به نور از عوارض جانبی رایج این داروهاست. مثال هایی از داروهای ادرار آور عبارتند از: فوروزماید و هیدروکلروتیازید.

سؤالات متداول

کدام داروی فشار خون به عنوان گزینه ی اول درمان محسوب می شود؟

گروه های مختلفی از داروهای فشار خون به عنوان اولین گزینه ی درمانی محسوب می شوند؛ مانند: دیورتیک های تیازیدی (مثل هیروکلروتیازید)، مهارکننده های ACE، مسدودکننده های گیرنده ی آنژیوتاسین II و مسدود کننده های کانال کلسیم.

چگونه پزشکان در مورد بهترین داروی فشار خون تصمیم می گیرند؟

در زمان انتخاب گروه های دارویی ذکر شده، پزشکان فاکتورهای زیادی از جمله وضعیت سلامتی و نژاد شما را در نظر می گیرند. به عنوان مثال، تحقیقات نشان می دهد که بهترین گزینه ی درمانی برای مردم آفریقایی-آمریکایی، دیورتیک های تیازیدی یا مسدود کننده های کانال کلسیم است. با این وجود، بر اساس مطالعات انجام شده، مصرف یک مهار کننده ی آنزیم آنژیوتاسین برای افراد مبتلا به دیابت مفیدتر می باشد.

فشار خون ایده آلی که یک بیمار با شروع مصرف داروها باید به آن برسد چقدر است؟

به طور کلی، هدف از مصرف داروهای فشار خون بالا، کاهش فشار خون به زیر  میلی متر جیوه است. پزشک ممکن است با توجه به سن و وضعیت سلامتی شما میزان فشار خون ایده آل را در نظر بگیرد.

پزشک چگونه متوجه می شود که داروی مورد نظر پاسخدهی مناسب را داشته است؟

بعد از شروع درمان، پزشک به طور منظم فشار خون شما را چک می کند. در برخی موارد، پزشک ممکن است دوز مصرفی را تغییر دهد، داروی مورد نظر را عوض کند یا داروی دومی برای کنترل فشار خون شما تجویز کند. پزشک می تواند داروی دوم را از هر یک از گروه های گزینه ی اول درمان (که قبلاً به آن اشاره کرده ایم) انتخاب کند. در برخی موارد ممکن است نیاز به تجویز از گروه های دیگر داروهای فشار خون (مثل مسدود کننده های بتا) باشد.

رایج ترین عوارض جانبی داروهای فشار خون چیست؟

زمانی که فشار خون شما کاهش می یابد، شما ممکن است عوارضی مثل سرگیجه و گیجی را تجربه کنید. برخی از گروه های دارویی عوارض جانبی بسیار خاصی دارند. به عنوان مثال، داروهای ادرار آور می توانند میزان ادرار را افزایش دهند و داروهای مهار کننده ی ACE باعث سرفه خشک می شوند. در هر صورت، اگر پس از شروع مصرف یک داروی جدید، متوجه علائم غیرعادی شده اید با پزشک تماس بگیرید.

گزینه های زیادی برای درمان فشار خون بالا وجود دارد. اگر عوارض جانبی شدیدی را تجربه می کنید یا از داروی فعلی خود ناراضی هستید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. پزشک شما می تواند برای پاسخ دهی بیشتر، داروی جدیدی را امتحان کند. داشتن یک زندگی سالم نیز می تواند به کاهش فشار خون شما کمک کند. به عنوان مثال پزشکان در اغلب موارد، فعالیت بدنی منظم و رژیم غذایی سالم و کم نمک را برای تأثیر بهتر داروها توصیه می کنند.

بیشتر بدانید…

درمان واریس در بارداری

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱ شهریور ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام ، من یه مدته فشار خونم بالا رفته حتی تا 14/15 هم میره با وجود اینکه قرص لوزار h50هم میخورم ولی بازم تاثیر ندا ه باز فشار بالاس ، در ضمن یک بی حسیه به گردن و شانه راستم میزنه و تا باسنم هم میره ، من مذکر24 ساله. همه جور آزمایش هم دادم مشکلی ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده سه شنبه ۱ شهریور ۱( 1 سال پیش)
      با توجه به سن شما و فشار خون بالا حتما نیازمند ارزیابی کامل از نظر علل فشار خون هستید
  • تصویر کاربر حیدر سه شنبه ۱ شهریور ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام بابام 90سال سن دارند اخیرا سکته مغزی کردن دکتر cancor+osvix+valsartan80میلیگرمی نوشته میخواستم چه ساعتی از روز مناسب مصرف می‌باشد
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده سه شنبه ۱ شهریور ۱( 1 سال پیش)
      دوز تجویزی والسارتان چقدر بوده؟
  • تصویر کاربر محسنی پنجشنبه ۲۷ مرداد ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام 65 سال دارم 6ماه است قرص فشار 5وچربی 10 مصرف می کنم حالفشار12 شده ازشما تقاضا دارم بفرمایید آیا باید مصرف کنم یااگرقطع کنم اش گال دارد یا کمتر مصرف کنم وایاعوارضی برای من دارد ممنون ازشما
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده پنجشنبه ۲۷ مرداد ۱( 1 سال پیش)
      تا آخر عمر باید مصرف کنید
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۲۴ مرداد ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام . وقت بخیر . ۴۱ سال سن دارم و مدت دو ماه است که فشار خون دارم . نوار قلب هم دادم و هیچ مشکلی ندارم و فقط استرس و اضطراب دارم . قرص لوزارتان ۲۰ روزی ۲ عدد و آملودیپین ۵ روزی ۱ عدد مصرف میکنم ولی فشار خونم کمتر از ۱۵ نمیشه . ولی وقتی داروهای قبلی را ترک میکنم و بجای آنها پروپرانولول ۸۰ روزی ۲ مرتبه مصرف میکنم فشارم کاملا طبیعی میشه و هیچگونه مشکلی ندارم . حالا نمیدونم چکار کنم . به خوردن پروپرانولول ادامه بدم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده دوشنبه ۲۴ مرداد ۱( 1 سال پیش)
      خیر پرانول با دوزی که شما ذکر کردی داروی مناسبی برای فشار خون نیست
  • تصویر کاربر امینی دوشنبه ۲۴ مرداد ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    با سلام و احترام خدمت استاد ارجمند بنده نرس هستم و مادر اینجانب با۷۶سال سن تقریبا ۷سال قبل دچار afمقاوم به درمان شدند که به امیودارون و دیگوکسین پاسخ ندادند وکاردیوورژن انجام شد که شکر خدا جواب دادند و دراین سالهای اخیر سوتالول و ریواروکسابان هر۱۲ ساعت مصرف نموده وسالانه اکو وهولتر انجام میشود کهefدر حدود ۵۵ میباشد که طی سال اخیر پزشک معالج تجویز قرص والساکور را هم دادند منتها چون فشارخون در حد ۱۲ تا ۱۳ بود و پس از ابتلا به کرونا در زمستان سال ۹۸ و افت فشار پزشک مربوطه گفتند نیازی به هدامهوی والساکور نیست در این مدت هم فشارخون مادر در حد ۱۳ روی ۸ یا ۱۳ونیم روی ۸ونیم بوده منتها گهگاهی مخصوصا درتابستان که درییلاق وارتفاعات به سر میبرند هنگام درد یا خستگی ماهی یک یادوبار فشار برای مدت کوتاهی به ۱۴ تا۱۵ هم میرسد میخواستم اگه امکانش هست راهنمایی بفرمایید برای این افزایش فشارخون هایی که به دنبال یک مشکل پیش میاید داروی خاصی شروع کنیم یاخیر اکو وهولتر ایشون سه ماهه پیش انجام شد و قابل قبول بود و ویزیت بعدی ایشان ۹ماه دیگر میباشدبه نظر شما نیاز هست بااین شرایط داروی فشارخونی با دوز کم شروع شود واینکه اگر جواب مثبت هست چه دارویی بهترهست سابقه ی پوکی استخوان و ناراحتیدمعده دارند که با دارو کنترل شده است ممنون از راهنماییتون
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده جمعه ۲۱ مرداد ۱( 1 سال پیش)
      سلام روز شما بخیر، هولتر فشار خون انجام شده یا هولتر ریتم؟
    2. تصویر کاربر امینی جمعه ۲۱ مرداد ۱( 1 سال پیش)
      هولتر ریتم انجام شده یکی دوبار به پزشک معالج پیشنهاد هولتر فشارخون رو دادم منتها شرایط رو قابل قبول توصیف کردند و گفتند فعلا نیازی نیست
    3. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده شنبه ۲۲ مرداد ۱( 1 سال پیش)
      پس توصیه من اول انجام هولتر فشار خون هست
    4. تصویر کاربر امینی شنبه ۲۲ مرداد ۱( 1 سال پیش)
      تشکرفراوان
    5. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده دوشنبه ۲۴ مرداد ۱( 1 سال پیش)
      🌺🌺
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر Hana جمعه ۲۱ مرداد ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام چند وقتی هست وقتی از خانه بیرون می روم، مدتی در جایی بایستم یا در فضای های خیلی سرد یا گرم قرار بگیرم دچار این حالت می شوم:
    احساس می کنم توان ایستادن روی پاهام ندارم و تنگی نفس دارم و احساس سردی در قفسه سینه و سبکی در سر و حالت تهوع می کنم، نگرانم که از حال برم.
    بعضی اوقات تا یکساعت هم طول می کشه.
    خیلی نگرانم که از خانه بیرون بروم و این حالت به من دست بدهد.
    علت این حالت چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده جمعه ۲۱ مرداد ۱( 1 سال پیش)
      شرح حال شما مطرح کننده بیماری قلبی نمی‌باشد
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۹ مرداد ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر وقت بخیر آقایی ۴۵ ساله هستم که حدود ۸ سال هست قرص کاپتوپریل ۲۵ یکی صبح یکی شب میخورم و یه مدت هم نصف صبح نصف شب و فشارهای حدود ۱۳ روی ۸ بوده الان چند روزی هست که با یه قرص صبح و یکی شب فشارهای به ۱۵ ۱۶ روی ۹تا ۱۰ هم میرسه نوار اکو و سی تی انژیو نرماله و قند و چربی کنترل هست قرص اترو استاتین ۲۰ روزی یه دونه میخورم مشکل نفخ و آروغ معده هم دارم که با کاهش نفخ فشارم تنظیم میشه به نظر شما بدنم به قرص کاپتو مقاوم شده و باید عوضش کنم؟ استرس هم زیاد دارم اما دارو مصرف نمیکنم آیا معده هم تاثیر داره و من چه قرصی استفاده کنم یا همینو بخورم و رعایت معده و...انجام بدم
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده چهارشنبه ۱۹ مرداد ۱( 1 سال پیش)
      سلام قدم اول‌ باید هولتر فشار خون ببندند ببینیم فشار خون شما در چه محدوده‌ای هست
  • تصویر کاربر احمد یکشنبه ۲۶ تیر ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام دکتر به علت فشار خون بالا دارو های آمیلودیپین 5 نصف و متورال 50 روزی یک عدد مصرف میکنم
    دکتر بعد از استفاده مدتی هست که ضربانم رو روی گردنم میبینم هم سمت چپ گردن و هم سمت راست که سمت راست مشهود تره و اینه ضربانم روی نبض مچ دست و پام هم قابل مشاهده شده هست و اینکه ضربان فقط قابل مشاهده س حس نمیشه ینی حس تپش در گردن و مچ دست و پا ندارن
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده یکشنبه ۲۶ تیر ۱( 1 سال پیش)
      شرح حال شما مطرح کننده بیماری قلبی نمی‌باشد
  • تصویر کاربر سیاوش یکشنبه ۲۶ تیر ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۳۳سال سن دارمر از یک سال پیش بدنم خیلی داغ میشه چند بار دکتر رفتم اونهم ازمایش نوشتن بعد جواب آزمایشات میگن خوبه هیچ موردی نداری.ولی یک طب سنت رفتم میگه کلسترول بالای بدن داغ میشه.نمیدنم چیکار کنم آقای دکتر شما نظرتون چی خیلی بدنم داغ میشه توری که دسته خورم گاهی به بدنم میزنم خیلی داغ بدنم لطفان راهنمای کنید
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده یکشنبه ۲۶ تیر ۱( 1 سال پیش)
      کلسترول بالا منجر به داغ شدن بدن نمی‌شود
  • تصویر کاربر سعید یکشنبه ۱۶ مرداد ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من با کلسترول ۲۲۹ و ال دی ال ۱۵۴ دکتر بهم مصرف آتورواستاتین ۲۰ هر روز پیشنهاد داده اما از روز مصرف دچار وزوز گوش شدم که اذیتم میکند چه پیشنهاد می دهید؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده یکشنبه ۱۶ مرداد ۱( 1 سال پیش)
      رژیم و ورزش فعلا کفایت میکند، تکرار آزمایش ۳ ماه بعد
درحال دریافت اطلاعات
جستجو

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

نیاز به راهنمایی دارید؟ به سادگی سوالات خود را از دکتر بپرسید.