وبسایت دکتر مرعشی زاده

میوکاردیت چیست؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله بیماری میوکاردیت را برای شما توضیح خواهیم داد، با ما همراه باشید.

میوکاردیت چیست؟

میوکاردیت زمانی رخ می دهد که عضله قلب (میوکاردیوم) ملتهب شود و التهاب نیز زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به عفونت واکنش نشان می دهد. میوکاردیت ممکن است بر اثر عفونت ویروسی یا شرایط التهابی دیگری مانند اختلالات خود ایمنی رخ دهد. در موارد میوکاردیت شدید، عضله قلب ضعیف می شود و نمی تواند به طور مؤثر خون را به دیگر اندام های بدن پمپاژ کند

میوکاردیت چیست؟

چندین نوع میوکاردیت وجود دارد: برخی از نمونه های آن عبارتند از:

میوکاردیت حاد: میوکاردیت حاد، میوکاردیت تازه یا شروع میوکاردیت را توصیف می کند و معمولاً بر اثر یک عفونت ویروسی اتفاق می افتد. میوکاردیت حاد به طور ناگهانی ایجاد می شود و همچنین علائم آن به سرعت رفع می شوند.

میوکاردیت مزمن: میوکاردیت مزمن زمانی رخ می دهد که درمان بیماری، بیشتر از حد معمول طول می کشد یا علائم، پس از تجربه ی شرایط دوباره ظاهر می شوند. این شرایط بعلت شرایط التهابی کلی تری مانند اختلالات خودایمنی رخ می دهد که در آن سیستم ایمنی، به سلولها یا بافت های سالم در بدن حمله می کند.

میوکاردیت لنفوسیتی: میوکاردیت لنفوسیتی، نوع نادر میوکاردیت است که می تواند به بستری شدن در بیمارستان ختم شود. این شرایط زمانی رخ می دهد که گلبولهای سفید (لنفوسیت ها) وارد عضله ی قلب و موجب التهاب آن می شوند. این شرایط بر اثر یک ویروس ممکن است رخ دهد.

علائم میوکاردیت

در مراحل اولیه میوکاردیت، شما ممکن است علائم خفیفی را تجربه کنید یا به طور کلی علائمی نداشته باشید. علائم شایع این شرایط عبارتند از:

  • درد قفسه سینه
  • خستگی
  • ضربان قلب سریع یا غیرطبیعی (آریتمی)
  • علائم عفونت
  • اسهال
  • سردرد
  • تب
  • درد عضلانی
  • گلودرد
  • تنگی نفس
  • ورم پاها
انواع تورم پا

تشخیص میوکاردیت

تشخیص میوکاردیت ممکن است به علت علائم یا نشانه های غیر اختصاصی، سخت باشد. پزشک، علائم و سوابق پزشکی شما را بررسی می کند و آزمایشات زیر را انجام می دهد:

علل میوکاردیت

میوکاردیت بسیار نادر است، اما در اکثر موارد وقوع آن بر اثر عفونت می باشد. عفونت های ویروس ها (که شایع ترین آنها ویروس های سرما خوردگی، آنفولانزا یا کووید 19 هستند)، باکتری ها، قارچ یا انگل، می توانند منجر به التهاب میوکاردیال شوند. بیماری های خودایمنی مانند لوپوس، سارکوئیدوز و موارد دیگر نیز می توانند منجر به میوکاردیت شوند، زیرا سیستم ایمنی می تواند به هر عضوی از بدن ازجمله قلب، حمله کند و موجب التهاب شود. داروها یا دیگر محرک های محیطی یا مواد سمی نیز، می توانند منجر به میوکاردیت شوند.

درمان میوکاردیت

هیچ درمانی برای میوکاردیت وجود ندارد. با این حال، پزشک می تواند در صورت شناسایی، مشکل زمینه ای میوکاردیت را حل کند و ممکن است بر اساس علائم قلبی (نارسایی قلبی، آریتمی)، نوع میوکاردیت و شدت آن، داروهای زیر را تجویز کند:

مهار کننده ی آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE)/ مسدود کننده های پذیرنده ی آنژیوتانسین (ARB ها): فشار خون را پایین می آورند و به بازسازی عضله ی قلب پس از میوکاردیت کمک می کنند.

مسدود کننده های بتا: این داروها آریتمی های قلبی را بهبود می بخشند و به بازسازی عضله ی قلب کمک می کنند.

داروهای ادرار آور: احتقان مایعات در بدن را کاهش می دهند.

کورتیکواستروئید ها: التهاب در بدن را کاهش می دهند. در موارد خاصی از میوکاردیت مصرف می شوند.

در موارد شدید که اختلالات ریتم قلبی رخ می دهند، پزشک ممکن است از یک ضربان ساز یا دیفیبریلاتور قلبی کاشتنی (ICD) استفاده کند. اگر عملکرد قلب بهبود پیدا نکرد و موجب نارسایی قلبی شدید شد، شرایط شما ممکن است برای پیوند قلب بررسی شود. پزشک همچنین ممکن است به شما توصیه کند سبک زندگی خود را اصلاح کنید، که شامل رژیم غذایی کم نمک و محدودیت مایعات می شود.

زمان بهبودی میوکاردیت

اکثر موارد میوکاردیت، خود به خود رفع می شوند. دیگر موارد چندین ماه پس از درمان بهبود پیدا می کنند. در برخی موارد، این شرایط مجدداً عود می کند و می تواند منجر به علائم مرتبط با التهاب مانند درد قفسه سینه یا تنگی نفس شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر سوسن یکشنبه ۲۰ آذر ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام و خداقوت خانم ۳۸ ساله از مرداد ماه بعد کار و پیاده رویهای طولانی دچار گرفتگی شدید ساق پا شدم درد شدید بی حسی گزگز
    پای چپ از مچ تا باسن و پای راست از ساق تا زیر زانو ورم دارن احساس درد شدید در تاندونهای دست و پا دارم با کار دستم کاملا حالت ضعف پیدا میکنه طوریکه باید با پارچه مچ دستم رو محکم ببندم با سرما و پیاده روی و ایستادن ورم پاهام و دردش بیشتر میشه خصوصا شب احساس سنگینی شدید در پاهام دارم اگه به طرف چپ بخوابم به شدت ران پام ورم میکنه البته دکترا چون ورمم بدون اِدم هست قبول ندارن که ورم داره ولی خودم کاملا تفاوت رو میفهمم خیلی دکترا رفتم تشخیص ندادن ام آی ار کمر و مفصل ساکروایلیاک انجام دادم مشکلی نداشتم ازمایش کامل رماتیسم چربی خون و... بدون مشکل ۴ ماه هست که فقط در حال استراحت هستم و به کمک قرص ویتامین ب و منیزیم و گاباپنتین و پنجه شیطان علایم بیماریم کمتر شده ممکن هست گرفتگی عروق پا باشه؟ ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده یکشنبه ۲۰ آذر ۱( 1 سال پیش)
      باید سونوگرافی از نظر نارسایی وریدی برای شما انجام شود
  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۲۱ آذر ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من نوزاد ۲ماهه ایی دارم که گفتن باید دریچه آئورتش عوض بشه خواستم ببینم چندتا عمل دیگه در پیش داره؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده دوشنبه ۲۱ آذر ۱( 1 سال پیش)
      با متخصص قلب اطفال باید مشورت کنید
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۲۵ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    کلسترول201HDL87. L DL91 ویتامینD 23.سن42سال لطفاً راهنمایم کنین
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده شنبه ۲۵ دی ۰( 2 سال پیش)
      رژیم و ورزش فعلا کفایت میکند
  • تصویر کاربر مختاری شنبه ۲ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    باسلام مادری دارم 84 ساله بعضی وقتها مو قه دراز کشیدن یا خوابیدن نفسش میگیرد البته قبلا قرصهای قلبی استفاده میکرد ولی مدتی است کم کم قطع کردیم دیدیم بهتر شده بود. راه رفتنش هم فقط تا دستشویی حدود 10متر میباشد چندین بار میرود. باتشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده شنبه ۲ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام تنگی نفس شما میتونه که مهم باشه و مربوط به مسائل‌ قلبی باشه حتما باید اکو انجام بدید
درحال دریافت اطلاعات
جستجو

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

نیاز به راهنمایی دارید؟ به سادگی سوالات خود را از دکتر بپرسید.