وبسایت دکتر مرعشی زاده

آنژیوگرافی عروق کرونری را انجام دهیم یا خیر؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

منظور از آنژیوگرافی عروق کرونر چیست؟ آنژیوگرافی به چه معناست؟ آنژیوگرافی عروق کرونری را انجام دهیم یا خیر؟ آنژیوگرافی یک روش برای تشخیص بیماری عروق کرونر می باشد که در آن با استفاده از اشعه ایکس عروق قلب شما دیده می شود. با این روش تشخیصی امکان بررسی وجود تنگی در عروق قلب شما فراهم می شود.

آنژیوگرافی عروق کرونری در واقع زیر مجموعه گروهی از اقدامات تشخیصی تحت عنوان کاتتریزایسیون قلبی می باشد که هدف آن در نهایت تشخیص عارضه یا بیماری عروق کرونری است. کاتتریزایسیون به طور کلی شامل اندازه گیری فشار حفرات  قلب، بررسی عروق و همچنین سایز و عملکرد حفرات قلب می باشد.

در حین آنژیوگرافی عروق کرونر، از یک ماده حاجب که توسط اشعه ی ایکس قابل روئیت می باشد، استفاده می شود. این ماده حاجب داخل عروق قلب شما تزریق می شود و سپس توسط دستگاه آنژیوگرافی که توانایی ساطع کردن اشعه ایکس را دارد تعداد زیادی عکس از عروق قلب شما گرفته می شود. در موارد لزوم در حین آنژیوگرافی، پزشک شما می تواند عروق قلبی را که دچار تنگی شده اند باز کند که به آن آنژیوپلاستی گفته می شود.

مراحل انجام عمل کاشت ضربان ساز

چرا باید آنژیوگرافی انجام دهم؟

این گزینه ها معمولا در ذهن افرادی شکل می گیرد که مبتلا به بیماری عروق کرونر و آنژین پایدار هستند و نشان می دهد که علائم آنژین مانند درد یا فشار در قفسه سینه، برای شما اتفاق می افتد. در چنین وضعیتی علائم شما هنگام استراحت کردن و یا بعد از مصرف نیتروگلیسیرین از بین می روند.

و اما چند نکته:

آیا حمله قلبی از علائم بسته شدن رگ قلب است

بیماری عروق کرونر چیست؟

بیماری عروق کرونر زمانی رخ می دهد که پلاکت ها (رسوبات چربی) در داخل عروق کرونر جمع می شوند.  عروق کرونر به دور قلب پیچیده اند و خون و اکسیژن مورد نیاز قلب را تامین می کنند. این عروق به دلیل تجمع پلاکت ها دچار انسداد، گرفتگی و تنگی می شوند و این مساله باعث می شود تا میزان خون و اکسیژن ورودی به قلب کاهش پیدا کند و در صورت جدا شدن پلاکت، لخته ی خون ایجاد شده می تواند باعث بروز حمله قلبی شود.

تنگی عروق همچنین می تواند منجر به بروز علائم آنژین مانند درد یا فشار در قفسه سینه و تنگی نفس شود. درمان بیماری عروق کرونر به تسکین علائم کمک می کند. همچنین می تواند سرعت بدتر شدن بیماری را کاهش داده و از حمله قلبی جلوگیری کند. 

درمان ها شامل مصرف داروها، تغییر دادن سبک زندگی (مانند پیروی از یک رژیم غذایی سالم برای قلب و انجام فعالیت های بدنی)، آنژیوپلاستی و جراحی بای پس عروق کرونر است.  افراد مبتلا به بیماری های قلبی، حتی اگر تحت عمل جراحی آنژیوپلاستی یا جراحی قرار گرفته باشند، باید همچنان از دارو استفاده کنند و یک سبک زندگی سالم و مناسب قلب داشته باشد.

چرا آنژیوگرافی انجام می شود؟

نتایج آنژیوگرافی عروق کرونر می تواند به شما و پزشک کمک کند تا تصمیم بگیرید که چه نوع درمانی برای شما بهتر است.  شما ممکن است تصمیم بگیرید که آزمایش آنژیوگرافی را انجام دهید، چرا که:

چه زمانی نیازی به انجام آنژیوگرافی نیست؟

صحبت کردن با پزشک راجع به علائم آنژین از اهمیت زیادی برخوردار است.

  1. آیا علائم شما فعالیت های روزمره شما را محدود کرده است و لذت بردن از زندگی را برای شما دشوار کرده است؟ 
  2. آیا در هنگام فعالیت بدنی سبک، مانند پیاده روی یا بالا رفتن از پله نیز دچار آنژین می شوید؟
  3. اگر داروی آنژین مصرف می کنید و اگر این دارو علائم شما را به اندازه کافی کنترل نمی کند، این موضوع را حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
  4. در طول آزمایش شما بیهوش خواهید بود و قادر به تصمیم گیری در مورد روش درمانی نخواهید بود، بنابراین راجع به این مساله که اگر در حین آنژیوگرافی نیاز به انجام آنژیوپلاستی بود، متخصص قلب آن را برای شما انجام دهد یا خیر نیز با پزشک صحبت کنید.

چه زمانی نیازی به انجام آنژیوگرافی نیست؟

  • اگر خطر بروز حمله قلبی در شما پایین است و یا علائم آنژین را ندارید، معمولا انجام این آزمایش پیشنهاد نمی شود.
  • اگر بتوانید با مصرف داروها و تغییر دادن سبک زندگی آنژین خود را کنترل کنید، نیازی به انجام این آزمایش ندارید.
  • اگر سایر آزمایش ها (مانند تست استرس قلبی) به پزشک شما اطلاعات کافی برای درمان شما را بدهند، ممکن است نیازی به انجام آنژوگرام نباشد.
  • اگر می دانید که نمی خواهید جراحی آنژیوپلاستی یا بای پس انجام دهید، ممکن است این آزمایش را انجام ندهید.
چه زمانی نیازی به انجام آنژیوگرافی نیست؟

خطرات آنژیوگرافی چیست؟

بیشتر افراد در حین انجام آنژیوگرافی یا پس از آن دچار مشکلی نمی شوند. حمله قلبی و سکته مغزی به ندرت اتفاق می افتد، اما ممکن است به حدی خطرناک باشد که زندگی فرد را تهدید کند. البته این موارد در افراد مسن یا افرادی که دارای شرایطی هستند که بروز حمله قلبی یا سکته مغزی را افزایش می دهند، بیشتر رخ می دهد. از دیگر مشکلاتی که ممکن است در طی آنژیوگرافی یا بلافاصله پس از آن رخ دهد، شامل موارد ذکر شده در زیر است:

شرایطی که می تواند خطر مرگ ناشی از این رویه را افزایش دهد شامل نارسایی قلبی، مشکلات دریچه قلب و بیماری مزمن کلیوی است. در صورت ابتلا به بیماری قلبی در شریان کرونر اصلی سمت چپ، ممکن است خطر حمله قلبی بیشتر باشد.

داشتن این شرایط به این معنی نیست که با انجام این رویه شما دچار مشکلی خواهید شد.  شما و پزشک می توانید در مورد اینکه آیا احتمال بروز مشکلی بیش از حد متوسط ​​است صحبت کنید.

آنژیوگرافی قلب

خطر تشعشع آنژیوگرافی

سلول ها و بافت ها همیشه در اثر قرار گرفتن در معرض هر گونه اشعه ای دچار آسیبی جزئی می شوند و این آزمایش نیز خارج از استثنا نیست، چرا که برای انجام این آزمایش از اشعه ایکس استفاده می شود. برخی می گویند که اشعه استفاده شده در این آزمایش می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.

با این حال خانم های باردار نباید این آزمایش را انجام دهند. اما فرض بر این است که احتمال بروز این آسیب تقریبا مشابه بسیاری از فعالیت های روزمره و اقدامات پزشکی است. خطر آسیب ناشی از اشعه ایکس در مقایسه با مزایای احتمالی آزمایش معمولا بسیار کمتر است.

در نهایت آنژیوگرافی را انجام دهم یا نه؟

 

آنژیوگرافی را انجام دهید

آنژیوگرافی را انجام ندهید

معمولا شامل چه چیزهایی است؟

۱. آنژیوگرافی حدود ۱ تا ۳ ساعت طول می کشد. 

برای بی حس کردن محلی که کاتتر در رگ خونی شما قرار می گیرد، داروی بی حسی به شما تزریق می شود.

۲. بعد از اتمام آزمایش، ممکن است لازم باشد چند ساعت در رختخواب بمانید و دست یا پای خود را برای چند ساعت صاف و بی حرکت نگه دارید. 

ممکن است همان روز یا روز بعد مرخص شوید به خانه بروید.

۳. شما باید تغییراتی را در سبک زندگی خود ایجاد کنید. 

سیگار کشیدن را ترک کنید، از یک رژیم غذایی مناسب برای قلب پیروی کنید و به طور منظم ورزش کنید.

۴. شما برای کاهش خطر حمله قلبی دارو مصرف می کنید. همچنین ممکن است از داروهایی برای کنترل آنژین استفاده کنید.

۱. شما تغییر سبک زندگی را امتحان می کنید. 

سیگار کشیدن را ترک می کنید، از یک رژیم غذایی مناسب برای قلب پیروی می کنید و به طور منظم ورزش می کنید.

۲. ممکن است برای کاهش احتمال حمله قلبی از دارو استفاده کنید. 

این داروها شامل آسپرین و داروهایی برای کنترل کلسترول و فشار خون هستند.

۳. ممکن است برای کنترل آنژین از دارو استفاده کنید

۴. ممکن است آزمایشی مانند استرس قلبی (کاردیوم استرس) را انجام دهید.

این می تواند به پزشک شما کمک کند تا خطر بروز حمله ی قلبی را در شما بررسی کند.

مزایای آن چیست؟

۱. انجام این آزمایش به شما و پزشک کمک می کند تا تصمیم بگیرید که چه درمانی می تواند علائم شما را بهبود بخشد و خطر حمله قلبی را در شما کاهش دهد. 

درمان ها شامل مصرف دارو و تغییر دادن سبک زندگی و شاید به کارگیری یک رویه یا جراحی (همراه با داروها و تغییر سبک زندگی) باشد.

۱. از بروز خطرات احتمالی آنژیوگرافی پیشگیری کرده اید.

۲. می توانید از به کارگیری روش های درمانی مانند آنژیوپلاستی یا جراحی که تمایلی به آن ندارید خودداری کنید.

۳. بعدا می توانید تصمیم بگیرید که آنژیوگرافی کنید.

خطرات و عوارض جانبی دارد؟

آنژیوگرافی خطرات زیادی دارد. این خطرات می توانند شامل موارد ذکر شده در زیر باشند:

· بروز واکنش آلرژیک به رنگ استفاده شده برای دیدن عروق کرونر.

· خونریزی در محلی که کاتتر قرار داده شده است.

· آسیب کلیوی به دلیل رنگ استفاده شده.

· حمله قلبی

· سکته مغزی

· مرگ

۱. مصرف دارو و تغییر دادن سبک زندگی ممکن است آنژین شما را آنقدر هم که دوست دارید بهبود ندهد  و هنوز هم احتمال حمله قلبی یا سکته مغزی وجود دارد.

۲. اگر آنژیوگرافی انجام ندهید، ممکن است یک  ویه یا جراحی برای جلوگیری از حمله قلبی یا سکته مغزی انجام ندهید.

تصویر عروق کرونر قلب:

چرا آنژیوگرافی انجام می شود؟

 

 

داروی قلب من مثل گذشته عمل نمی کند. اگر چه آنژین من پایدار است، ولی دیگر احساس خوبی ندارم.  می خواهم دوباره انرژی لازم برای بازی با نوه هایم را داشته باشم و برای تعطیلات با همسرم برنامه ریزی کنم.

من تصمیم گرفتم آنژیوگرافی را انجام دهم تا همسرم، دکترم و من بتوانیم تصمیم بگیریم که به کارگیری چه برنامه ی درمانی می تواند به من کمک کند.

من به دلیل ابتلا به آنژین، دارو مصرف می کردم ولی علائم آنژین همچنان من را در فعالیت های روزانه مثل پیاده روی آزار می دهد.

پزشک من گفت که انجام آزمایش آنژیوگرافی می تواند نشان دهد که آیا آنژیوپلاستی به من کمک می کند احساس بهتری داشته باشم یا نه؟

اما او همچنین گفت که من می توانم روش دیگری را نیز امتحان کنم. ابتدا داروهای آنژین را برای مدتی عوض کنم و اگر این تغییر حاصلی داشت نیازی به انجام آنژیوگرافی نیست.در غیر این صورت می توانم بعد از مدتی آزمایش آنژیوگرافی را انجام دهم.

درد قفسه سینه من بسیار بد و آزار دهنده شده است، تا حدی که حتی نمی توانم باغبانی را انجام دهم. باغبانی کار مورد علاقه من است. بنابراین وقتی دکتر من آنژیوگرافی را توصیه کرد، من هم استقبال کردم.

من تصمیم گرفتم که آزمایش آنژیو را انجام دهم و در صورت تشخیص دکتر، جراحی قلب را نیز انجام دهم؛ اگر این تنها راهی است که می توانم احساس بهتری داشته باشم و از زندگی لذت ببرم، پس آن را انجام می دهم.

تصویر عروق کرونر قلب

تصویر عروق کرونر قلب 1
تصویر عروق کرونر قلب 2

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۷ خرداد ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام ودرود دکتر خوش قلب ومهربان
    این جانب فردی هستم 48ساله در مورخه 1401/01/12باتوجه به حمله قلبی به صورت اورژانسی به بیمارستان منتقل وتحت عمل انژیوگرافی قرارگرفته وباتوجه به گرفتگی دورگ اصلی ،تحت درمان واستنت گذاری هردورگ به فاصله سه روز از یکدیگر قرارگرفتم لذابعدازمدتی مراجه به پزشک وگرفتن اکوefقلب بنده 50درصد اعلام گردیدلذاسوال بنده از محضر عالی این است که بنده قبل از این مشکل ورزش حرفه ای کوهنوردی وصعودهای بلند انجام میدادم لذا باتوجه به این که هم اکنون روزانه حدودا ده کیلومتر پیاده روی انجام میدهم وهیچگونه درد ومشکلی ندارم ایا مجاز به انجام ورزش کوهنوردی وگاها فوتسال می باشم ممنون از نگاه مهربان شما
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده سه شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱( 1 سال پیش)
      سلام روز شما بخیر اگر رک تنگ دیگری در حال حاضر ندارید بله مشکلی نیست
    2. تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱( 1 سال پیش)
      ممنونم جناب دکتر از لطف و محبت بی پایان شما
    3. تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱( 1 سال پیش)
      سلام ودرود دکتر ممنون از لطف ومحبت شما به پیوست فایل انژیوگرافی جهت استعلام فعالیت های کوهنوردی وورزشی به حضور شریف ارسال می گردد
    4. تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱( 1 سال پیش)
      سلام ودرود دکتر جان ممنون از لطف ومحبت شما
    5. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده شنبه ۷ خرداد ۱( 1 سال پیش)
      سلام مجدد فیلم باید رویت شود
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مریم جمعه ۲۰ اسفند ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. من چند روز پیش آنژیو انجام دادم و الان متوجه شدم که جای آنژیوم سفت شده. بنظر شما مشکلی وجود داره؟ خیلی نگرانم کرده
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده جمعه ۲۰ اسفند ۰( 2 سال پیش)
      سلام حتما با پزشک معالج در میان بگذارید
  • تصویر کاربر محد جمعه ۲۰ اسفند ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام مادرم سه هفته پیش انژیو شده درد پشت قفسه سینه داشته که هفته ی پیش به پزشک مراجعه شد گفتند اسپاسم عضلانی اسکلتی است و دارو
    دادند وبعد از یک هفته خوب نشدند علت چیست
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده جمعه ۲۰ اسفند ۰( 2 سال پیش)
      سلام باید فیلم آنژیوگرافی رویت بشه تا اظهار نظر دقیقی بشه کرد
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۰ اسفند ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام آقای.دکتربابام.حدود4,ماه پیش یک ازرگهاش گرفته بودانژووفنرگزاشتم.دندان پزشکی میخواست.بره.ازپیش خودقرص پلاویکس.اسپرین.ونیتروگلیسرین.رو20روزنخورد.گاهی اوقات.دردقفسه سینه داره.امکان داره.برای قرص نخوردنش.باشه.الان قرصشه.داره میخوره.50روزه از دندان پزشکی میگزره
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده جمعه ۲۰ اسفند ۰( 2 سال پیش)
      با گذشت ۵۰ روز خطر قطع موقتی قرص از بین رفته
  • تصویر کاربر سحر دوشنبه ۲۳ اسفند ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید. پدر بنده ۸۵ سال سن دارند فشار خونشونم بالاست و گرفتگی عروق قلب دارند. چند بار دکتر بردیم اکو و نوار قلب ازشون گرفتن و فقط دارو تجویز کردن برای مشکلشون ک اصلا تاثیر چندانی نداشته و همچنان دچار تنگی نفس میشن اول صبحها. موندیم چکار کنیم. اقای دکتر بنظر شما باید عمل انژیو بشن یا براشون خطرناک هستش?ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده دوشنبه ۲۳ اسفند ۰( 2 سال پیش)
      در صورت تداوم علائم باید آنژیو انجام شود
  • تصویر کاربر سلام یکشنبه ۱۷ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    خواستم ببینم بخواطر گرانی دارو میشه صبح پلاویکس بخوریم شب اسوایکس بخوریم
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده یکشنبه ۱۷ بهمن ۰( 2 سال پیش)
      برای شما فنر تعبیه شده؟
  • تصویر کاربر سیفی شنبه ۱۶ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    برای افراد بالا ۱۳۰ کیلو (مرد ۱۵۰ کیلو) امکان آنژیوگرافی هست؟ کجا هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده شنبه ۱۶ بهمن ۰( 2 سال پیش)
      آنژیوگرافی امکان پذیر هست ، سی تی آنژیو خیر
  • تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام خسته نباشید مادر من ۷۵ ساله دو سال پیش انژیو کرد گفتن رگ ها باز نشده اگه عمل باز کنیم به خاطر دیسک کمر وقوز کمر خطرناک ه با پلا ویکس ادامه زندگی میده ایا خطرناک ه نظر شما چیه میشه نظر خودتون رو به شماره من اس ام ای کنید تورو خدا ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 2 سال پیش)
      سلام باید فیلم آنژیوگرافی رویت بشه تا اظهار نظر دقیقی بشه کرد
  • تصویر کاربر تست سه شنبه ۲۰ مهر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    تست
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده سه شنبه ۲۰ مهر ۰( 2 سال پیش)
      سوال ناقص است
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام به توصیه پزشکی آشنا (عمومی) اسکن هسته‌ای شدم لطفاً بفرمایید چکار کنم سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده دوشنبه ۱ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      باید آنژیو انجام بشه
درحال دریافت اطلاعات
جستجو

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

نیاز به راهنمایی دارید؟ به سادگی سوالات خود را از دکتر بپرسید.