وبسایت دکتر مرعشی زاده

10 بیماری قلبی عجیب و نحوه ابتلا به آن ها

در این مقاله مطالعه می کنید:

انواع بیماری های نادر قلبی وجود دارند که هر کدام از آنها با توجه به شرایط خاصی نام گذاری شده اند. در ادامه انواع بیماری قلبی و نحوه ابتلا به آنها توضیح داده خواهد شد.

کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو

از انواع بیماری قلبی، می توان کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو را نام برد. این بیماری اولین بار در ژاپن نام گذاری شده است. این نام، اصطلاحی ژاپنی و به معنای ((ظرفی برای به دام انداختن هشت پا)) است. این توصیف به شکل قلب، در مبتلایان به این بیماری اشاره دارد. کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو، یک بیماری است که منجر به ضعف ناگهانی عضله قلب می شود. کاردیومیوپاتی استرسی و سندرم قلب شکسته از دیگر نام های آن هستند.

از آن جایی که این بیماری می تواند در اثر استرس های عاطفی شدید نیز به وجود آید، عنوان سندرم قلب شکسته به آن نسبت داده شده است. کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو همچون حمله قلبی می تواند سبب بروز درد قفسه سینه و تنگی نفس شود. البته، این مشکل موقت و برگشت پذیر است.

کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو

سندرم ایکس قلبی

در دهه 70 میلادی، محققان با افرادی مواجه شدند که با وجود عدم ابتلا به انسداد یا تنگی شریان های کرونری به درد های آنژین مانند، دچار بودند. در تحقیقی که بر این بیماران انجام شد، با وجود طبیعی بودن شریان های کرونری در آنژیوگرافی، آزمایش نوار قلب، علائم بیماری عروق کرونر قلبی را نشان می داد.

این بیماری امروزه با نام آنژین عروق کوچک شناخته شده و تصور بر آن است که ناهنجاری شریان های کوچک قلب، سبب بروز علائم می شوند. سندرم ایکس قلبی با آنژین پرینزمتال تفاوت داشته اما هر دو در زنان شیوع بیشتری دارند.

آنژین پرینزمتال

نام این بیماری قلبی از نام کاشف آن، دکتر مایرون پرینزمتال، گرفته شده است. آنژین پرینزمتال، یک بیماری است که با چرخه هایی از تجربه درد قفسه سینه شناخته می شود. آنژین متغییر و اسپام شریان های کرونری از دیگر نام های این بیماری هستند. درد آنژین پرینزمتال در اثر اسپاسم عروق خون رسان به قلب و افت جریان خون رونده به این اندام به وجود می آید. درمان این آنژین، شامل مصرف دارو هایی همچون نیترات ها و مسدود کننده های کانال کلسیمی می شود.

 دکتر پرینزمتال از اولین متخصصان قلبی بود که ارتباط بین رژیم غذایی و ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را کشف کرد. مصرف یک رژیم غذایی ناسالم می تواند سبب ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب شود.

بیماری کاوازاکی

این بیماری قلبی اولین بار در دهه 60 میلادی توسط یک پزشک ژاپنی به نام دکتر تومیساکو کاوازاکی کشف شد. دکتر کاوازاکی بیان می کند: ((آن زمان به فاصله یک سال با دو مورد از افراد مبتلا به این بیماری مواجه شدم که هیچ توضیحی درباره بیماری آن ها در کتب پزشکی وجود نداشت)). این مشکل یک بیماری نادر است که اغلب کودکان زیر 5 سال را تحت تاثیر قرار می دهد.

با این که علت دقیق ابتلا به بیماری کاوازاکی مشخص نیست اما ابتلا به یک عفونت، عامل احتمالی آن در نظر گرفته می شود. علائم بیماری کاوازاکی ترکیبی از موارد زیر هستند:

آیا با بیماری قلبی می توان بچه دار شد؟

در بیماری کاوازاکی، عروق خونی از جمله شریان های خون رسان به قلب، دچار التهاب می شوند. این مشکلات همگام با افزایش سن، خطر ابتلا به مشکلات قلبی را بیشتر می کنند. درمان این بیماری شامل مصرف آسپرین و ایمونو گلوبولین های درون وریدی می شود. بیماری کاوازاکی بیشترین شیوع را در کشور ژاپن دارد.

ریتم قلبی تورسادیس دی پوینت

اصطلاح تورسادیس دی پوینت در زبان فرانسوی به معنای پیچش نقاط است. این مشکل، یک ناهنجاری خطرناک در ریتم قلبی است که می تواند به مرگ ناگهانی قلب منجر شود. نام این بیماری به شکل موج های الکتریکی اشاره دارد که در نوار قلب مبتلایان پدیدار شده و به صورت الگویی پیچیده و درهم رفته است.

این ریتم قلبی می تواند در ارتباط با بیماری های دیگری همچون سندرم QT بلند بروز دهد.

تترالوژی فالوت

این نام عجیب از نام دکتر فالوت گرفته شده که در سال 1888 این بیماری را به دیگران معرفی کرد. تترالوژی فالوت، یک مشکل قلبی مادرزادی است که نوزاد با 4 نقص قلبی به دنیا می آید. این 4 مورد به شرح زیر هستند:

  • تنگی دریچه و یا شریان ریوی
  •  قرار گرفتن آئورت در محل غیرطبیعی: آئورت بزرگ ترین شریان بدن است که خون را از قلب به سرتاسر بدن می رساند. این شریان به طور طبیعی از بطن چپ قلب تغذیه می شود. در تترالوژی فالوت، آئورت به سمت بطن راست متمایل شده و ترکیبی از خون پر و کم اکسیژن را دریافت می کند.
  • نقص دیواره بین بطنی: سوراخی در دیواره بین دو بطن قلب وجود دارد.
  • هایپرتروفی (بزرگی) بطن راست: عضله سمت راست قلب به طرز غیر طبیعی ضخیم می شود.
تترالوژی فالوت

نوزادان مبتلا به این بیماری معمولا در همان ابتدای تولد تحت جراحی قلب قرار می گیرند. افراد مبتلا به این بیماری، پس از درمان می توانند یک زندگی پر بار و فعال داشته باشند.

سندرم بارلو

در سندرم بارلو، یک یا چند برگچه از دریچه میترال برآمده بوده و به خوبی بسته نمی شوند. این بیماری نام خود را از پزشک آفریقایی دکتر بارلو به امانت برده است. سندرم بارلو نوعی بیماری دریچه قلب است که دریچه میترال را تحت تاثیر قرار می دهد. دریچه میترال در بین بطن و دهلیز چپ قرار گرفته و به کنترل جریان خون در در قلب کمک می کند. نام سندرم بارلو پس از گذشت مدتی، به افتادگی دریچه میترال تغییر یافت.

همچنین، به دلیل شنیده شدن صدا های قلبی غیر طبیعی در مبتلایان به سندرم بارلو، این مشکل با نام سندرم کلیک مر مر نیز شناخته می شود. افتادگی دریچه میترال یکی از رایج ترین ناهنجاری های دریچه ای قلب است که در اغلب موارد علامتی ندارد.

ناهنجاری ابشتین

نام این ناهنجاری از نام دکتر ویلهلم ابشتین در سال 1866 گرفته شده است. آنومالی ابشتین یک نقص قلبی مادرزادی است که در آن دریچه سه لختی به خوبی بسته نشده و خون به عقب باز می گردد. دریچه سه لختی، یکی از دریچه های قلب است که در بین بطن و دهلیز راست قرار گرفته است. در نتیجه این وضعیت، دهلیز راست قلب بزرگ می شود.

سندرم آیزن منگر

سندرم آیزن منگر، عارضه ای نادر از یک نقص قلبی مادرزادی است. در این سندرم، یک سوراخ در بین دو حفره قلبی ایجاد شده که در نتیجه آن جریان خون در جهت نادرست حرکت کرده و هایپرتانسیون ریوی پدید می آید. هنگامی که فشار خون در عروق خونی ریه بالا باشد، هایپرتانسیون ریوی رخ می دهد. علائم این بیماری ممکن است تا نوجوانی یا دهه 20 سالگی بروز ندهند.

سیانوز، تپش قلب، گیجی، درد قفسه سینه، مشکلات تنفسی و خستگی از جمله علائم این بیماری هستند. سیانوز به آبی رنگ شدن لب ها و انگشتان دست و پا گفته می شود. مصرف دارو، درمان اصلی سندرم آِیزن منگر به شمار می رود. سندرم آیزن منگر در سال ۱۸۹۷ به نام دکتر ویکتور آیزن منگر نامگذاری شد.

بیماری قلبی مادرزادی در بزرگسالان

10- سندرم کونیس

سندرم کونیس، یک آنژین یا حتی حمله قلبی است که در اثر یک واکنش حساسیتی اتفاق می افتد. این سندرم به نام پروفسور نیکلاس کونیس، متخصص قلب یونانی، نام گذاری شد. دکتر کونیس دریافت که این بیماری در اثر مواد شیمیایی آزاد شده در هنگام واکنش حساسیتی بروز می دهد. این مواد شیمیایی می توانند اسپاسم شریان های خون رسان به قلب، افت جریان خون و بروز آنژین قلبی را رقم زنند. هیستامین، نمونه ای از مواد شیمیایی یاد شده است.

این حساسیت می تواند در اثر نیش یک زنبور یا مصرف برخی دارو ها به وجود آید. همچنین برخی تحقیقات، سندرم کونیس را با مصرف دارو های بیهوشی و فرایند های استنت گذاری ارتباط داده اند. سندرم کونیس در بیماران مبتلا به پلاک چربی موجود در عروق کرونر، حتی می‌تواند باعث پارگی پلاک، تشکیل لخته خونی و بروز حمله قلبی شود. درمان این بیماری در صورت نیاز شامل مصرف دارو های متوقف کننده واکنش حساسیتی همچون کورتیکوستروئید ها، آنتی هیستامین ها و آدرنالین می شود. علاوه بر درمان دارویی، مشکلات قلبی نیز در صورت وجود درمان می شوند.


دکتر مرعشی زاده متخصص قلب و عروق

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر حسینی جمعه ۲۸ مرداد ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام پدرمن 68سالشه گرفتگی عروق پا داره الان هم پاچپش زخم دکترهم بردیم ام آر ای نوشتن که براتون ارسال میکنم که دکتردیدن گفتن مشکلی نداره دوباره یک دکتردیگه بردیم که ایشون تشخیص گرفتگی شدیدعروق دادن یکباربالون زدن که بازنشدقبل ازبالون قرص پلاویکس و نولپازاتجویزکردن ومار ومعرفی کردن به یک پزشک دیگه که معرفی نامه براتون ارسال مبکنم میخاستم بدونم باداروحل میشه یابایدحتماعمل بشن الان برای زخم پاشون به کلینیک زخم می‌بریم که همین کلینیک متوجه گرفتگی عروق پای پدرم شدن که ما روبه پزشکی که بالون زدن معرفی کردن اون دکترهم گفتن تاعروقش معالجه نشه زخم پاشون هم خوب نمیشه درحال حاضرهیچ دارویی استفاده نمیکنه چون دکتری که بردیم معرفی نامه ای که دادن گفته بایدبه اون پزشک مراجعه که چی تجویزمیکنه که ایاباداروحل میشه یابایدعمل بشه آلان سوالم اینه که ایاباداروحل میشه یابایدعمل بشه
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده پنجشنبه ۲۷ مرداد ۱( 2 سال پیش)
      با شرایط ذکر شده باید جهت باز کردن رگ اقدام کنید
    2. تصویر کاربر حسینی پنجشنبه ۲۷ مرداد ۱( 2 سال پیش)
      سلام مدارک پزشکی پدرم روبراتون ارسال کردم اوناروهم مشاهده کردین؟ آخه پدرم ازلحاظ جسمی خیلی ضعیف هستن روزی که بالون زدن افت شدیدقندداشتن الان عمل باز برای ایشون خطرناک نیست ماکمی نگران هستیم چون پدرم هم مشکل فشارخون چربی خون وجدیداقندهم دارن شیره تریاک هم مصرف میکنن دوسه هفته پیش فشارش ن 9،8بود
    3. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده جمعه ۲۸ مرداد ۱( 2 سال پیش)
      بله رویت شد با توجه به زخم پا، امکان قطع اندام وجود دارد طبیعتا زمان و نحوه آن طبق نظر پزشک معالج باید باشد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر نگین چهارشنبه ۱۹ مرداد ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام. من ۸ ساله ریفلاکس دارم.چند ماهه پیش با درد شدید قفسه سینه و اینکه موقع آب سرد خوردن انگار آب از روی قلبم رد میشد و تیر میکشید ب دکتر مراجعه کردم و آندوسکوپی کردن و گفتن مشکل جدی نداری وفقط دریچه کاردیا بازه.داروی ضد اسید میخورم. الان چند ماهه گذشته و درد کمتر شده و فقط موقع آروغ زدن یعنی باآلارم معده یه درد تو قلبم میپیچه و از کتف پشت خارج میشه در حد یک ثانیه...چرا این درد مداوت داره؟ مربوط ب قلب هست یا معده؟ من باید چیکار کنم..ب مرور زمان ب قلب آسیب نمیزنه؟؟ پرانول و اس امپرازول ۴۰ و ردیوسید مصرف میکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده چهارشنبه ۱۹ مرداد ۱( 2 سال پیش)
      بیشتر به نظر مشکل شما گوارشی هست در صورتیکه در حین فعالیت هم در قفسه سینه احساس درد دارید باید از نظر قلبی بررسی شوید
  • تصویر کاربر طناز دوشنبه ۸ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    من جوابم اومده چجوری دریافتش کنم
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده دوشنبه ۸ آذر ۰( 2 سال پیش)
      .
  • تصویر کاربر فرجی سه شنبه ۲۲ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر میخوام پیوند کلیه انجام بدم رفتم اکو گفت low risk محسوب میشم دکترگفت مشکلی برای پیوند کلیه ندارم میخواستم نظر شما درباره low risk بدونم آیا نتیجه low risk خوبه
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده سه شنبه ۲۲ تیر ۰( 3 سال پیش)
      پاسخ داده شد
درحال دریافت اطلاعات
جستجو

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

نیاز به راهنمایی دارید؟ به سادگی سوالات خود را از دکتر بپرسید.