آیا بارداری با وجود بیماری قلبی امکانپذیر است؟ بارداری همواره با نیاز به افزایش عملکرد قلب و تحت فشار قرار گرفتن عروق خونی همراه بوده است. هر مشکلی که در عملکرد طبیعی قلب یا گردش خون اختلال ایجاد کند، می تواند احتمال ابتلا به مشکلات حین بارداری را افزایش دهد. افراد باید قبل از توقف مصرف دارو های ضد بارداری، درباره خطرات باردار شدن با پزشک متخصص قلب مشورت کنند و همچنین قبل از تلاش برای باردار شدن باید بیماری هایی همچون دیابت و فشار خون بالا کنترل شوند.
در صورت امکان نیز، جهت رسیدن به تناسب اندام و وزن مناسب باید فعالیت های ورزشی انجام داد. در ادامه مطلب در ارتباط با بیماری قلبی و خطرات بارداری بیشتر توضیح خواهیم داد.
نحوه مصرف داروهای قلبی در بارداری
قبل از توقف مصرف هر گونه دارو باید با پزشک متخصص مشورت کرد. مهار کننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین، مسدود کننده های گیرنده آنژیوتانسین، استاتین ها و اسپیرونولاکتون از جمله دارو هایی هستند که باید قبل از بارداری متوقف شوند. در دوران بارداری، پزشک یک داروی ضد انعقاد دیگر را جایگزین وارفارین خواهد کرد. در گذشته، باور بر این بود که دارو های بتا بلاکر رشد جنین را کاهش می دهند اما هم اکنون نحوه استفاده از آن ها، این خطر را بسیار اندک کرده است.
تاثیر بیماری قلبی مادر و پدر بر جنین
در رابطه بابیماری قلبی و خطرات بارداری باید گفت که در صورتی که پدر یا مادر همراه با یک مشکل قلبی متولد شده یا به یک بیماری قلبی مادرزادی مبتلا باشند، فرزند آن ها نیز احتمالا به آن دچار خواهد شد. احتمال ابتلای کودک، بسته به نوع بیماری بسیار متغییر است.
برای مثال، در حالی که در برخی بیماری های قلبی مادرزادی احتمال ابتلا 1 در هر 20 مورد است، در برخی دیگر این احتمال به 1 در هر 2 مورد می رسد. پزشک می تواند احتمال ابتلای کودک به بیماری قلبی را بررسی کند.
در چه شرایطی باید از بارداری خودداری کرد؟
برخی بیماری های قلبی، بارداری را برای مادر و جنین خطرناک می کنند. از جمله این بیماری ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
◀️نارسایی شدید قلب
◀️فشار خون بالای شریان ریوی
◀️ضعف یا بزرگی آئورت
◀️کاردیومیوپاتی ناشی از بارداری یا زایمان
◀️تنگی دریچه قلب
◀️تعویض دریچه قلب
◀️انواع پیچیده بیماری های قلبی مادرزادی
◀️کم بودن مقدار اکسیژن در خون
تمامی این موارد خطرات همراه با بارداری را بیشتر کرده و باید قبل از قطع مصرف دارو های ضد بارداری، با پزشک خود مشورت شود. پزشک نحوه کاهش خطر عوارض بارداری را برای بیمار توضیح داده و در طول این مدت او را پایش می کند.