وبسایت دکتر مرعشی زاده

علت پریدن از خواب و تپش قلب چیست؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

آیا تا به حال شده است که با نور زیبای آفتاب از خواب بیدار شوید و به جای حس آرامش، قلبتان تند تند بزند و از خواب بپرید؟ در این حالت ممکن است مضطرب شده و ناگهان از جای خود بلند شوید؛ اما باید بدانید که تپش قلب در زمان بیدار شدن واکنش طبیعی بدن شما به تغییر سطح قند خون می باشد. همچنین، دلایل دیگری مثل اختلال خواب می توانند در این مشکل دخیل باشند.

همیشه تصور بر این است که تپش قلب ناشی از مشکلات قلبی است، اما این نظریه همیشه صحت ندارد. گاهی اوقات تپش قلب می تواند مشکلی عادی بوده و خود به خود رفع شود. علت پریدن از خواب و تپش قلب چیست؟ در ادامه این مقاله خواهیم گفت.

چرا با تپش قلب از خواب بیدار می شوم؟

با وجود اینکه بیدار شدن با نگرانی و تپش قلب، حالت ایده آلی برای افراد نیست، اما معمولاً مشکل حادی وجود ندارد. با توجه به دلایل این اتفاق، در برخی موارد ممکن است نیاز به مراجعه به متخصص قلب باشد. در این مقاله به چند دلیل رایج پریدن از خواب و تپش قلب پرداخته ایم:

بیدار شدن با نگرانی و تپش قلب

 کم خونی

کمبود آهن باعث کاهش سطح گلبول های قرمز سالم خون می شود. این امر روی ضربان قلب تأثیر گذاشته و منجر به پریدن از خواب با تپش قلب می شود.

آریتمی

آریتمی معمولاً با ضربان قلب نامنظم شناخته می شود. اگر این مشکل به صورت مکرر اتفاق می افتد، ممکن است نشانه ی یک بیماری قلبی جدی بوده و برای تشخیص و درمان آن باید به یک متخصص مراجعه شود.

مصرف بیش از حد کافئین

از عوارض رایج مصرف کافئین می توان به تپش قلب اشاره کرد. در صورتی که قبل از خواب مقدار زیادی کافئین مصرف کرده باشید، ممکن است روز بعد با اضطراب، بی قراری و تپش قلب از خواب بیدار شوید.

کم آبی بدن

نوشیدن آب یکی از الزامات داشتن بدنی سالم است! زمانی که بدن آب کافی دریافت نمی کند، دهیدراته یا کم آب خواهد شد. این امر فشار خون را کاهش داده و ضربان قلب را بالا می برد.

نوشیدن بیش از حد الکل

در میان مضرات متعدد الکل، تپش قلب نیز جزء عوارضی است که در پی مصرف بیش از حد الکل ایجاد می شود. از آنجایی که بدن برای دفع مایعات به زمان زیادی نیاز دارد، نوشیدن الکل در شب می تواند اثراتش را در صبح روز بعد نشان دهد!

بالا بودن قند خون

بالا بودن قند خون یا هایپرگلیسمی مشکلی است که عوارض زیادی به همراه دارد. تپش قلب یکی از رایج ترین عوارض این مشکل بوده که در کنار احساس خستگی و تشنگی بروز می یابد.

تغییرات هورمونی

زمان هایی که زنان دچار تغییرات هورمونی می شوند (مثل دوران پریودی یا یائسگی)، ممکن است تغییرات زیادی در ریتم قلبی خود تجربه کنند.

کمبود خواب یا خواب نامنظم

اختلال خواب یا کم خوابی از دلایل اصلی تپش قلب در حین بیدار شدن است. برای حفظ سلامتی خود، حتماً یک برنامه خواب سالم را در دستور کار خود قرار دهید.

آپنه خواب

آپنه خواب نوعی اختلال خواب جدی است که در آن ضربان قلب برای مدت کوتاهی در خواب به صورت کامل متوقف می شود. از آنجایی که در این زمان سطح اکسیژن بدن کاهش می یابد، فشار مضاعفی روی قلب ایجاد شده و منجر به تپش قلب می شود.

استرس یا اضطراب

در بیشتر مواقع، دلیل اصلی تپش قلب حین بیدار شدن از خواب، استرس و اضطراب است. استرس و اضطراب همچنین بر کیفیت خواب شما اثر گذاشته و تپش قلب را تشدید می کند.

بیشتر بدانید: درد قفسه سینه ناشی از استرس

تاثیر استرس بر کیفیت خواب

برای درمان این مشکل چه باید کرد؟

حتی اگر با اینگونه تپش قلب مشکلی ندارید، باز هم بهتر است برای دریافت اطلاعات بیشتر با یک متخصص مشورت کنید. درمان شما به جدی بودن وضعیت و تعداد دفعات مواجهه با تپش لب حین بیدار شدن از خواب بستگی دارد. برای مشکلات جدی تری مثل مشکلات قلبی ممکن است نیاز به آزمایشات تخصصی تری داشته باشید. برای مشکلات مربوط به خواب معمولاً مراجعه به یک درمانگر یا روانشناس کافی است.

دکتر مرعشی زاده متخصص قلب و عروق

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
جستجو

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

نیاز به راهنمایی دارید؟ به سادگی سوالات خود را از دکتر بپرسید.