آیا نارسایی قلبی باعث مرگ میشود؟ منظور از مرگ ناگهانی قلبی و حمله قلبی چیست؟ مرگ ناگهانی قلبی و حمله قلبی یک چیز نیستند. در واقع، آن ها کاملاً متفاوت هستند. درک تفاوت آن ها می تواند زندگی شما یا زندگی شخصی که دوست دارید را نجات دهد.
حمله قلبی: یک "مشکل عروقی"
حمله قلبی (اصطلاح پزشکی آن سکته قلبی یا MI است) زمانی اتفاق می افتد که بخشی از خونرسانی قلب کاهش یافته یا مسدود شود و باعث آسیب دیدگی یا مرگ عضله قلب گردد. فرد بیدار (هوشیار) است و ممکن است یک یا چند مورد از علائم و نشانه های حمله قلبی را تجربه کند.
علائم و نشانه های حمله قلبی
بیشتر حملات قلبی شامل ناراحتی در مرکز قفسه سینه می باشند که بیش از چند دقیقه طول می کشد یا از بین می رود و مجدد بازمی گردد.برخی از قربانیان حمله قلبی ناراحتی متناوب قفسه سینه را تجربه می کنند که در طی چند روز به وجود می آید و از بین می رود.
این ها علائم هشدار دهنده اولیه هستند که ممکن است قبل از حمله قلبی رخ دهند. اما برخی از قربانیان هیچ علائم هشدار دهنده ای را تجربه نمی کنند.احساس ناراحتی در قفسه سینه می تواند مانند احساس فشار، ناراحتی یا سیری باشد. اگر کاری انجام نشود، ممکن است به درد شدیدی تبدیل شود.
علائم دیگر حمله قلبی عبارتند از:
- درد یا ناراحتی در یک یا هر دو بازو، گسترش به شانه، بین دو کتف، گردن یا فک
- تنگی نفس
- حالت تهوع، تعریق، سبکی سر
- احساس عمومی اضطراب
- تمایل به انکار هر اتفاق جدی
علائم و نشانه های حمله قلبی در زنان
شایعترین علامت حمله قلبی در زنان، همان علائمی است که در مردان وجود دارد: ناراحتی قفسه سینه یا درد.
زنان بیشتر از مردان علائم شایع دیگری را تجربه می کنند مانند:
- تنگی نفس
- غش کردن، حالت تهوع، استفراغ
- درد کمر یا فک
- پوست سرد، عرق کرده، رنگ پریده.
گاهی زنان علائم دیگری را تجربه می کنند از جمله:
- درد معده یا شکم
- ضعف و یا خستگی طاقت فرسا
- تورم مچ پا و یا پایین پا
اقدامات نجات دهنده
زمانی که فردی حمله قلبی را تجربه می کند، بیدار است و قلب او می تپد. نیازی به احیای قلبی ریوی (CPR) یا استفاده از دفیبریلاتور خارجی خودکار (AED) نیست. در عوض، اقدام صحیح، تماس با اورژانس جهت کمک، برای رسیدن به خدمات فوریت پزشکی (EMS) می باشد. هرچه زودتر فرد درمان شود، نتیجه بهتری خواهد داشت.
چگونه می توانید یک زندگی را نجات دهید: (حمله قلبی)
چه کارهایی باید انجام داد:
- بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید.
- از فرد بخواهید که در انتظار آمبولانس، استراحت کند یا دراز بکشد.
چه کارهایی نباید انجام داد:
- از رانندگی فردی که علائم حمله قلبی را دارد، جلوگیری کنید. تنها استثنای نادر ممکن است زمانی باشد که بیمارستان بسیار نزدیک باشد و انتظار داشته باشید که آمبولانس به محل با تاخیر برسد.
- اگر علائم حمله قلبی را تجربه کردید، هرگز خودتان خود را، به بیمارستان منتقل نکنید.
- بیش از پنج دقیقه از شروع علائم، تأخیر نکنید و با اورژانس تماس بگیرید.
- به دلیل اینکه خجالت می کشید یا نمی خواهید کسی را اذیت کنید از تماس با اورژانس دریغ نکنید. سلامتتان مهم تر است.
آیا شما در معرض حمله قلبی هستید؟
عوامل خطر حمله قلبی عبارتند از:
- سابقه خانوادگی بیماری قلبی
- سیگار کشیدن
- فشار خون بالا
- کلسترول بالا
- چاقی
- دیابت
- بی تحرکی
- استرس و فشار روانی
مرگ ناگهانی قلبی: " مشکل الکتریکی
مرگ ناگهانی قلبی با حمله قلبی متفاوت است. در حالی که حمله قلبی به عنوان “مشکل عروقی” توصیف می شود، مرگ ناگهانی قلبی، بیشتر یک “مشکل الکتریکی” است که از عملکرد موثر قلب، جلوگیری می کند. حملات قلبی می توانند منجر به مرگ ناگهانی قلبی شوند، اما دلایل دیگری مانند ناهنجاری های مادرزادی، نارسایی شدید قلبی، برق گرفتگی و مصرف بیش از حد دارو نیز وجود دارد.
علائم و نشانه ها
زمانی که مرگ ناگهانی قلبی اتفاق می افتد، ضربان قلب به طور کلی متوقف می شود. در نتیجه، خون دیگر به بدن، از جمله مغز، پمپ نمی شود. فرد ناگهان از هوش می رود و بی روح به نظر می رسد- به جز “نفس نفس زدن” غیرطبیعی، که ممکن است چند دقیقه طول بکشد.
گاهی اوقات، قربانیان مرگ ناگهانی قلبی با شروع آن، 20-10 ثانیه تشنج (لرزش دست و پا) را تجربه می کنند، زیرا دریافت خون و اکسیژن مغز از قلب، متوقف می شود. قربانی مرگ ناگهانی قلبی هرگز بیدار نیست و به کمک فوری نیاز دارد. اگر کاری انجام نشود، قربانی طی چند دقیقه می میرد.
اقدامات نجات دهنده
هنگامی که مرگ ناگهانی قلبی رخ می دهد، بسیار مهم است که هر کسی که در نزدیکی قربانی باشد، فوراً با اورژانس تماس بگیرد، علائم حیاتی وی را بررسی کند و در صورت عدم وجود علائم حیاتی، CPR را شروع کرده و از نزدیکترین دفیبریلاتور خارجی خودکار (AED) استفاده کند.
این مراقبت نجات دهنده ای است که هر فردی می تواند انجام دهد. بهتر است در CPR و استفاده از AED آموزش دیده باشید، اما حتی بدون آموزش رسمی، امدادگر می تواند با فشار محکم و سریع بر روی سینه قربانی، فشار بیاورد و در حالی که منتظر رسیدن آمبولانس است، دستورالعمل های AED را دنبال کند.
چگونه می توانید یک زندگی را نجات دهید:( مرگ ناگهانی قلبی)
چه کارهایی باید انجام شود:
- بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید.
- CPR را شروع کنید. فشار محکم و سریع بر روی مرکز قفسه سینه (100-120 بار در دقیقه)
در صورت موجود بودن از AED استفاده کنید.
چه کارهایی نباید انجام داد:
بدترین کار برای یک قربانی مرگ ناگهانی قلبی، این است که کاری انجام ندهید. گاهی اوقات افراد از کمک درنگ می کنند زیرا می ترسند کار اشتباهی انجام دهند و به قربانی آسیب برسانند. اما قربانی مرگ ناگهانی قلبی از نظر بالینی، مرده است و نمی تواند بدتر شود. اقدامات شما فقط می تواند کمک کننده باشد.
آیا شما در معرض خطر مرگ ناگهانی قلبی هستید؟
از کجا بدانید که در معرض خطر مرگ ناگهانی قلبی هستید؟ در اینجا برخی از عوامل خطر آورده شده است:
- حمله قلبی قبلی
- سابقه ایست قلبی قبلی
- کسر جهشی قلبی یا EF زیر 35% (توانایی قلب در پمپاژ خون)
- بیماری های زمینه ای قلبی مانند بیماری شریان کرونر، بیماری مادرزادی قلب (به عنوان مثال، کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک)، ناهنجاری های الکتروفیزیولوژیک (به عنوان مثال، سندرم Long QT، بیماری ولف – پارکینسون – وایت، سندرم بروگادا)
- نارسایی شدید قلبی
- تغییرات مشخص الکترولیت ها در خون
- تمایل به غش کردن
- پرکاری تیروئید
- سوء مصرف مواد مخدر
- سابقه خانوادگی بیماری قلبی یا سکته مغزی
اگر یک یا چند مورد از این عوامل خطر را داشته باشید، ممکن است کاندیدای مرگ ناگهانی قلبی باشید. اگر فکر می کنید در معرض خطر هستید، باید برای ارزیابی به یک متخصص قلب یا ریتم قلب (به عنوان مثال، الکترو فیزیولوژیست) مراجعه کنید. این متخصص ممکن است درمان با دفیبریلاتور قلبی، دستگاه های قابل کاشت (ICD)، داروها یا سایر اقدامات را برای جلوگیری از مرگ ناگهانی، توصیه کند.