روزانه جراحی های قلب زیادی با موفقیت انجام می شوند. اما زمانی که نوبت به شما می رسد، طبیعی است که نگران باشید. دانستن اینکه چه چیزی پیش روی شماست، به تسکین نگرانی هایتان کمک می کند و شما را در مسیر سلامت قلب قرار می دهد.
آمادگی برای جراحی قلب باز
جراحی قلب، مشکلاتی را که با روش های دیگر درمان نمی شوند حل می کند. رایج ترین نوع جراحی قلب برای بزرگسالان، پیوند بای پس عروق کرونری است. در جراحی بای پس، شریان ها یا عروق از جای دیگر بدن برداشته و پیوند زده می شوند تا خون را در اطراف شریان مسدود شده دور بزنند و به عضله قلب برسانند.
اگر جراحی قلب شما برنامه ریزی شده باشد و یک مورد اورژانسی نباشد، در ابتدا می توانید با پزشک و تیم جراحی خود ملاقات کنید. آنها به شما خواهند گفت که چه چیزی در انتظار شماست و چگونه باید حاضر شوید. قبل از جراحی شما باید:
- به احتمال زیاد دو یا سه ساعت قبل از جراحی، در بیمارستان بستری می شوید تا پرسنل بیمارستان بتوانند شما را برای جراحی آماده کنند.
- تیم جراحی شما که شامل جراحان، متخصص قلب، متخصص بیهوشی و پرستاران می شود، در مورد عمل با شما صبحت خواهند کرد. شما می توانید سؤالات خود را از آنها بپرسید.
- شما ممکن است به آزمایش های روتینی مانند نوار قلب، تصویر رادیولوژی قفسه سینه، سونوگرافی کاروتید و نقشه برداری رگ نیاز داشته باشید. آزمایشات تقریباً 4 ساعت طول خواهند کشید و یک هفته قبل از جراحی برنامه ریزی شده تکمیل می شوند.
- یکی از اعضای پرسنل بیمارستان، موهای محل جراحی را می تراشد. سپس، پوست شما با صابون ضد عفونی شسته می شود تا خطر عفونت کاهش پیدا کند.
- شب قبل از جراحی، نباید چیزی بخورید یا بنوشید.
- ممکن است لازم باشد مصرف داروهای خاصی مانند آسپیرین را قطع کنید.
- درست قبل از جراحی، شما به اتاق عمل برده می شوید. برای کمک به آرامش بیشتر، به شما دارو داده می شود.
عمل قلب باز چند ساعت طول می کشد؟
جراحی قلب باز معمولاً سه تا پنج ساعت طول می کشد که بسته به شرایط بیمار ممکن است متغیر باشد.
در طول جراحی چه اتفاقی می افتد؟
زمانی که در اتاق عمل هستید، به شما ماده بیهوشی تزریق می شود تا به خواب عمیقی فرو روید. شما در طول عمل هیچ دردی احساس نمی کنید و آن را به یاد نمی آورید. جراحی قلب بسته به پیچیدگی آن، معمولاً سه تا شش ساعت طول می کشد. برای جراحی قلب باز سنتی:
- یک لوله تنفسی از طریق گلو وارد ریه های شما می شود. این لوله به یک دستگاه ونتیلاتور متصل می شود که به نفس کشیدن شما کمک می کند.
- جراح، در وسط دیواره قفسه سینه شما یک برش ایجاد می کند. سپس استخوان سینه را می برد و قفسه سینه را باز می کند تا به قلب دسترسی پیدا کند.
- جراح، از جای دیگر بدن معمولاً قفسه سینه یا پا، یک رگ برمیدارد تا به عنوان یک رگ پیوندی در قلب استفاده کند.
- دستگاه بای پس قلبی ریوی به قلب شما متصل می شود. در حین جراحی، این دستگاه عملکرد پمپاژ قلب را به عهده خواهد گرفت، خون را از قلب دور می کند و به آن اکسیژن می رساند. این کار به جراح اجازه می دهد تا روی قلبی که ضربان نمی زند کار کند.
- با تمام شدن جراحی، جراح جریان خون را به قلب شما برمی گرداند و اجازه می دهد که به تنهایی ضربان بزند و دستگاه بای پس قلبی ریوی را جدا خواهد کرد.
- جراح، استخوان سینه را با سیم هایی که در بدن شما باقی می مانند، می بندد. او سپس از بخیه یا منگنه برای بستن برش استفاده می کند.
بعد از جراحی چه اتفاقی می افتد؟
در بیمارستان:
درست بعد از جراحی، شما به بخش مراقبت های ویژه (ICU) یا بخش مراقبت های ویژه قلبی (CCU) برده می شوید. یک پرستار همراه با شما خواهد بود و از شما مراقبت می کند. همچنین باید بدانید که:
- یک لوله در دهان و گلوی شما خواهد ماند که به نفس کشیدن شما کمک می کند. این لوله ممکن است ناراحت کننده باشد و شما قادر به صحبت نباشید.
- این لوله تا زمانی که بتوانید به تنهایی نفس بکشید، معمولاً تا چند ساعت، در گلوی شما باقی می ماند.
- شما به دستگاهی وصل می شوید که ضربان قلب، فشار خون، تنفس و دیگر علائم حیاتی شما را بررسی می کند.
- شما بسته به نوع جراحی خود، ممکن است یک یا دو روز در بخش ICU بمانید. سپس برای ریکاوری به مدت چند روز به بخش عادی بیمارستان می روید.
در خانه:
زمانی که به خانه می روید. مدت زمان بهبودی شما به مشکل قلب و نوع جراحی بستگی دارد. بعد از بازگشت به خانه:
- برای پیگیری شرایط خود دوباره به جراح قلب مراجعه کنید.
- هرچه زودتر به روتین معمولی خواب خود برگردید و در اواسط صبح و بعد از ظهر مقداری استراحت کنید.
- طبق توصیه پزشک خود ورزش کنید. شما به احتمال زیاد در ابتدا زود خسته می شوید، اما بعد از چند هفته کم کم قدرت بیشتری احساس خواهید کرد.
- دستورالعمل های پزشک خود را برای مراقبت از برش ها دنبال کنید و مراقب هرگونه علامتی از عفونت باشید.
مراقبت مداوم: بعد از جراحی، مراقبت از شما شامل چکاپ های منظم توسط پزشک می شود. او ممکن است نکات زیر را توصیه کند:
- نظارت و مراقبت مادام العمر توسط پزشک قلب
- تغییرات سبک زندگی مانند خوردن غذاهای سالمتر، ورزش بیشتر، ترک سیگار و کاهش استرس
- توانبخشی قلبی، یک برنامه درمانی تحت نظارت پزشک است که به بهبود سلامت عمومی فرد کمک می کند.
- مصرف رقیق کننده ها، داروهایی برای کنترل کلسترول، داروهای فشار خون و داروهای دیگری برای کمک به عملکرد بهتر قلب.