وبسایت دکتر مرعشی زاده

همه چیز در مورد داروی آمیودارون

در این مقاله مطالعه می کنید:

آمیودارون (کوردارون) را برای درمان یا پیشگیری از ضربان قلب نامنظم استفاده می کنند. این دارو فعالیت عصبی قلب را کمتر میکند و قلب بیش فعال را در حالت استراحت قرار میدهد.

آمیودارون چه زمانی مصرف می شود؟

معمولاً آمیودارون را یک یا دو بار در روز مصرف می کنند. پزشکتان ممکن است ابتدا، مصرف مقادیر بیشتری از این دارو را برایتان تجویز کند و به مرور از میزانش بکاهد. این دارو را دقیقاً مطابق دستورالعمل پزشک، مصرف کنید و هرگز بدون نظر پزشک، مصرف آن را قطع نکنید. همچنین این دارو باید به طور منظم، به مدّت یک تا سه هفته برای مشاهده ی نتیجه، و به مدّت چند ماه برای مشاهده ی کامل اثرات آن مصرف کنید. نیمه عمر دارو به گونه ایست که حدأکثر تا دو ماه در بدنتان باقی میماند.

مصرف آمیودارون

چگونه باید آمیودارون را مصرف کنیم؟

 آمیودارون به صورت قرص وجود دارد. نحوه ی مصرف و میزان مصرف در نسخه و برچسب دارو ذکر شده است. در صورتی که هنگام دریافت مجدد نسخه قبلی، سؤالی برایتان پیش آمده است از داروساز داروخانه بپرسید.

در هنگام مصرف باید چه نکاتی را رعایت کنیم؟

  • در همه ی نوبت های دوره ای معاینه توسط پزشکتان و داروخانه حاضر شوید، تا بتوانند پاسخ بدنتان را به این دارو ها بررسی کنند. آزمایشات خون، الکتروکاردیوگرام ها و تصویربرداری از قفسه سینه ممکن است به صورت دوره ای انجام شود. ممکن است نیاز به تغییر در میزان داروی مصرفی، با توجه به پاسخ بدنتان باشد.
  • از مشاوره های پزشکتان در مورد استعمال دخانیات و رژیم غذایی، پیروی کنید.
  • استعمال سیگار و مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین ممکن است وضعیت قلبتان را وخیم تر کند و با فعالیت آمیودارون ها تداخل داشته باشد.
  • همواره داروی کافی در نزدتان داشته باشید. ذخایر دارویی تان را پیش از رفتن به سفر، تعطیلات و سایر اوقاتی که ممکن است امکان تهیه دارو را نداشته باشید، مورد بررسی قرار دهید.

اگر یکبار مصرف دارو را فراموش کردیم، چه کنیم؟

دوز قبلی را مصرف نکنید و دوز بعدی را در زمان خودش مصرف کنید. دو دوز دارو را همزمان مصرف نکنید.

عوارض جانبی آمیودارون چیست؟

✔️ حالت تهوع، استفراغ، یبوست، از دست دادن اشتها، کرامپ شکمی ( در حدود 25% بیماران). آمیودارون را به همراه غذا مصرف کنید.

✔️ لرزش ها، نبود هماهنگی در حرکات یا دشواری در راه رفتن، سرگیجه، ضعف یا خستگی، سردرد، اختلالات جنسی، کاهش وزن، بو یا طعم غیر عادی، اختلالات بینایی مانند تاری دید، مشاهده هاله در اطراف اجسام، حساسیت به نور، خشکی چشم و ترشحات قرنیه، سرخ شدن، تورم پاها، مچ پا یا نواحی تحتانی پا، تغییرات پوستی به رنگ آبی-خاکستری (خصوصاً در صورت و دست ها) و حساسیت پوست در مقابل نور آفتاب. با پزشکتان تماس بگیرید، خصوصاً اگر این علائم، دائمی یا شدید هستند.

عوارض جانبی آمیودارون

✔️ سرفه، تنگی نفس یا تنفس دردناک، تورّم شکم؛ ضربان قلب نامنظم یا سریع. سریعاً با پزشکتان تماس بگیرید.( این علائم ممکن است حتّی بعد از قطع مصرف دارو نیز رخ دهند.)

✔️ اگر عوارض جانبی دیگری را نیز مشاهده کردید که گمان می کنید به علت مصرف دارو بوجود آمده اند، به پزشکتان مراجعه کنید.

چه نکات دیگری را باید در هنگام مصرف دارو رعایت کنم؟

پیش از مصرف آمیودارون، موارد زیر را به پزشکتان اطلاع دهید:

در صورتی که سابقه ی بیماری ریوی، قلبی، کبد یا تیروئید دارید. آزمایشات خون منظم باید برای سنجش عملکرد کبد و تیروئید انجام شوند. ممکن است آزمایش تنفس را نیز از شما بگیرند تا عملکرد ریه را بررسی کنند.

اسامی تمام ویتامین ها، دارو های گیاهی، مکمّل های غذایی، دارو های بدون نسخه و سایر دارو های مصرفی را به پزشکتان بگویید. آمیودارون میتواند موجب اختلال در عملکرد طبیعی بسیاری از دارو ها شود.

اگر باردارید یا در دوران شیردهی هستید یا اگر قصد باردار شدن دارید به پزشکتان اطلاع دهید.

این اثر ممکن است هفته ها یا ماه ها بعد از توقف مصرف آمیودارون به طول بیانجامد. اگر زمان زیادی از روز را در بیرون از خانه میگذرانید، لباس های محافظتی بپوشید و ضد آفتاب بزنید. سوختگی ممکن است حتّی در پشت پنجره های شیشه ای یا نخ نازک نیز رخ دهد. اگر باید به زیر نور آفتاب بروید، سرتان را نیز بپوشانید.

نور آفتاب ممکن است، احتمال ایجاد تغییر رنگهای آبی – خاکستری روی پوستتان را افزایش دهد، که شاید بعد از قطع مصرف آمیودارون از بین نرود. پیش از انجام جراحی، به پزشک یا دندانپزشکتان در مورد مصرف آمیودارون(حتّی مصرف آن در دو ماه اخیر) بگویید. حتماً خودتان در هنگام تهیه دارو ها حضور داشته باشید.

چه زمانی مصرف دارو را شروع کنیم؟

اولین دوز دارو را عصر همان روزی مصرف میکنید که در بیمارستان بستری شدید. پزشکتان، نحوه ی مصرف دارو را در خانه به شما خواهد گفت.

دارو را در چه مکانی نگه داری کنم؟

  • دارو را در نگه دارنده ی اصلی نگه دارید و درش را محکم ببندید و آن را در دمای اتاق و به دور از نور آفتاب قرار دهید.
  • آمیودارون را دور از دسترس کودکان قرار دهید.
  • آمیودارون را هیچوقت با دیگران تقسیم نکنید.
  • دارو های تاریخ مصرف گذشته را مصرف نکنید. معمولاٌ بر روی برچسب های دارو، تاریخ انقضا را ذکر کرده اند، امّا در صورت عدم وجود یا تردید در مورد تاریخ انقضای دارو با داروسازتان تماس بگیرید.

اگر در این موارد سؤالی دارید یا در مورد دارو های مصرفیتان نگرانید، به پزشکتان مراجعه کنید.


دکتر مرعشی زاده متخصص قلب و عروق

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
جستجو

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

نیاز به راهنمایی دارید؟ به سادگی سوالات خود را از دکتر بپرسید.