وبسایت دکتر مرعشی زاده

همه چیز در رابطه با مراقبت های بعد از عمل قلب باز در منزل

در این مقاله مطالعه می کنید:

اگر به شما گفته شده که گزینه ی جراحی قلب هستید، به احتمال زیاد سؤالات زیادی برای شما پیش می آید. بدون شک شما می خواهید بدانید که چگونه دوران ریکاوری خود را مدیریت کنید و بعد از جراحی زندگی شما به چه صورت خواهد بود؟ در این مقاله به سؤالات معمول در مورد مراقبت های بعد از عمل قلب باز در منزل پاسخ داده می شود، به یاد داشته باشید که ریکاوری هر فرد متفاوت خواهد بود‌ .

چه مدت طول می کشد تا فرد بعد از جراحی قلبِ باز بهبود پیدا کند؟

مدت زمان دوران نقاهت شما به نوع جراحی و سلامت عمومی بدنتان بستگی دارد. گرچه، جراح به طور دقیق دوران نقاهت شما را تخمین خواهد زد. برخی از توصیه های کلی به شرح زیر هستند:

  • بیماران برای انجام جراحی قلب باز معمولاً ۴ تا ۵ روز بستری می شوند.
  • معمولاً ۶ تا ۸ هفته نیز طول می کشد تا استخوان قفسه سینه و عضلات سینه ی شما بعد از ترخیص بهبود پیدا کنند.
وضعیت فرد بعد از عمل قلب باز
  • در این حین شما می توانید به تدریج فعالیت های روزانه خود را از سر بگیرید.
  • عمل های کم تهاجمی مانند استنت گذاری یا ابلیشن ممکن است موجب ضربان قلب های نامنظم شوند که معمولاً فقط به یک شب بستری شدن در بیمارستان نیاز دارند.
  • دوران نقاهت برای مراقبت های بعد از جراحی در خانه می تواند تا یک ماه طول بکشد.
  • به یاد داشته باشید که به وجود آمدن هرگونه مشکلی می تواند موجب طولانی شدن زمان ریکاوری شود.

بعد از جراحی، چگونه وضعیت قلب من بررسی خواهد شد؟

پزشکان و پرستاران در طول جراحی و بعد از آن به دقت شرایط شما را بررسی می کنند و برای کمک به شما برای دوباره روی پا ایستادن، دستورالعمل هایی ارائه خواهند داد. برخی از این راهکارها شامل موارد زیر می شوند:

  • هر روز نبض خود را چک کنید: روزانه ضربان قلب خود را بررسی کنید تا ببینید آیا در یک محدوده ی سالم قرار دارد یا خیر. از پزشک خود سؤال کنید که محدوده ی ضربان قلب سالم برای شما چقدر است. اگر نبض شما نامنظم باشد، یعنی بیشتر از 110 ضربان در دقیقه یا کمتر از 60 ضربان در دقیقه باشد، باید به پزشک خود مراجعه کنید.
  • هر روز، خود را وزن کنید. وزن خود را اندازه بگیرید و در تمام مراجعه های خود به همراه داشته باشد. افزایش وزن ناگهانی، علامت جمع شدن مایعات می باشد که می تواند نشانه ی صحیح عمل نکردن قلب یا یک مشکل کلیوی باشد. اگر شما در یک روز یا یک هفته، 1 کیلو وزن اضافه کردید، به پزشک خود اطلاع دهید.

پیشنهاد مطالعه: درمان خانگی درد قفسه سینه

  • داروهای خود را طبق دستور پزشک مصرف کنید: وقتی به خانه برگشتید، به مصرف داروهای قلب، دیابت، فشار خون و همچنین سایر داروهای تجویز شده ی خود ادامه دهید. اگر فکر می کنید که یکی از داروهای خود را باید قطع کنید، در ابتدا با پزشک خود صحبت کنید.
  • بعد از جراحی به طور مرتب به پزشک مراجعه کنید: بعد از جراحی، شما باید به طور مرتب وضعیت قلب خود را بررسی کنید. این نوبت ها را برنامه ریزی کنید و نتیجه ی آزمایشات و یا سؤالات خود را برای پزشک به همراه داشته باشید.
  • با علائم و نشانه های هشدار دهنده آشنایی داشته باشید و به طور صحیح واکنش نشان دهید: اگر درد قفسه سینه، حالت تهوع، استفراغ، تنگی نفس یا سردرد شدید دارید و یا در فک، دندان ها، بازوها و یا گوش های خود احساس ناراحتی می کنید، با پزشک یا اورژانس تماس بگیرید.

مراقبت های بعد از عمل قلب باز در منزل

تیم پزشکی، دستورالعمل های خاصی را برای خود مراقبتی به شما ارائه می دهد که می توانید آنها را در خانه دنبال کنید. اما اگر در طول هفته اول یا دوم بعد از جراحی، فردی از شما مراقبت می کند، این اطلاعات می تواند برای شما مفید باشد، این فرد می تواند یکی از نزدیکان، یک دوست و یا یک دستیار سلامت خانگی باشد.

مراقبت های خانگی بعد از جراحی شامل موارد زیر می شوند:

  • از محل برش خود مراقبت کنید و مراقب علائم عفونت باشید. در زمان شست و شوی محل برش خود، از آب گرم و نه داغ استفاده کنید و سپس آن را خشک کنید.
  • به تدریج فعالیت های فیزیکی منظم خود را از سر بگیرید و عملکردهای قلب و ریه خود را با ورزش های سبک مانند راه رفتن و تمرین استقامتی به کمک صندلی افزایش دهید. یوگا نیز می تواند یک فعالیت مفید باشد.
مراقبت های بعد از عمل قلب باز در منزل
  • مطابق با دستورالعمل های پزشک خود، داروهایتان را مصرف کنید.
  • مراقب وزنتان باشید و تغییرات بدن خود را یادداشت کنید.

چه کاری باید انجام دهم تا کنترل برنامه ی روزانه ی خود را دوباره به دست آورم؟

بعد از جراحی، به احتمال زیاد شما مشتاق هستید که برنامه های روزانه ی خود را از سر بگیرید. اما اگر به بدن خود برای بهبودی صحیح فرصت دهید، بهتر خواهد بود. بیش از حد کار کردن ممکن است روند ریکاوری شما را آهسته تر کند.

  • توصیه های تیم پزشکی خود را دنبال کنید: وقتی می خواهید فعالیت های روزمره ی خود مانند بلند کردن اجسام سنگین یا رانندگی را از سر بگیرید، این نکته به طور ویژه ای مهم است.
  • به زبان بدن خود گوش دهید: اگر به سرعت خسته می شوید یا در حین انجام کارها، احساس فشار یا درد دارید، فعالیت خود را متوقف کنید. بیش از حد کار کردن می تواند احتمال صدمه یا عوارض را افزایش دهد.
  • به بدن خود کمک کنید به طور صحیح بهبود پیدا کند: داشتن یک رژیم غذایی مناسب برای سلامت قلب، فعال بودن، کاهش استرس، خواب کافی و سیگار نکشیدن همگی انتخاب های سبک زندگی هستد که به انجام فعالیت های روزمره و ریکاوری سریعتر شما کمک خواهند کرد.
  • شما باید صبور باشید: ریکاوری شما ممکن است آهسته تر از حد تصورتان باشد، اما اگر برای آن وقت بگذارید، با مشکلات کمتری مواجه خواهید شد.

با اینکه جراحی روی قلب شما انجام شده، اما تمام بدن شما تحت تأثیر قرار می گیرد. شما برای بهبودی و بازیابی قدرت بدن خود به مقداری زمان نیاز دارید. اگر هر روز اقدامات لازم را برای بهبودی خود انجام دهید، در کمترین زمان بهبود پیدا خواهید کرد و احساس بهتری پیدا خواهید کرد.

دکتر مرعشی زاده متخصص قلب و عروق

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
جستجو

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

نیاز به راهنمایی دارید؟ به سادگی سوالات خود را از دکتر بپرسید.