وبسایت دکتر مرعشی زاده

آیا فشار خون بالا یک شرایط اضطراری است؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

اگر در خانه، سعی در پایین آوردن سریع فشار خون خود دارید، فوراً با اورژانس تماس بگیرید. شما نمی توانید به صورت ایمن فشار خون بالای خطرناک را در خانه درمان کنید. بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که دراز بکشید و تا زمان رسیدن اورژانس آرام باشید.

فشار خون

فشار خون، به فشاری گفته می شود که درون دیواره های شریان ها جریان دارد و می تواند در طول روز و در حین فعالیت های مختلف اندکی بالا و پایین شود.

فشار خون بالا

فشار خون بالا چیست؟

فشار خون بالا،  فشار خون بالاتر از 120 سیستولیک تعریف می شود، اما فشار خون کمتر از 80 دیاستولیک، طبیعی می باشد. فشار خون بالا در بزرگسالان، فشارخون در حال استراحت بالاتر از 80/130 است. اما به یاد داشته باشید که عدد فشار خون زنان معمولاً 5 عدد پایین تر از مردان است و  همچنین میانگین های فشار خون بالا در بین گروه سنی های مختلف، متفاوت است.با بالا رفتن سن، شریان های شما ممکن است سفت تر شوند.

این مورد، در کنار سبک زندگی ساکن، می تواند منجر به فشار خون بالای در حال استراحت شود. فشارخون بالا بسیار شایع است و حدود نیمی از بزرگسالان آمریکایی در حال حاضر به آن مبتلا هستند و تنها 1 نفر از هر 4 نفر، فشارخون بالای خود را کنترل می کند. سالانه، فشارخون بالا، علت اصلی مرگ حدود نیم میلیون آمریکایی می باشد.

گروه های فشار خون بالا

  • فشار خون بالا در مرحله 1: بین 80/130  و 90/140
  • فشار خون بالا در مرحله 2: بالای 90/140

اگر فشار خون شما بالا تر از 180 سیستولیک یا 120 دیاستولیک باشد، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. این محدوده فشار خون، بحران فشار خون بالا می باشد.

فشار خون

پایین آوردن سریع فشار خون

برای پایین آوردن سریع فشار خون، غیر از مداخله ی پزشکی، اقدامات بسیار کمی می توان انجام داد. اگر شما فکر می کنید که در حال تجربه ی فشار خون بالای اورژانسی هستید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. در حالی که منتظر رسیدن کمک هستید، دراز بکشید و تا جایی که می توانید آرام باشید.

9 روش برای پایین آوردن سریع فشار خون

خبر خوب در مورد فشار خون بالا این است که شما می توانید با چند تغییر ساده در سبک زندگی خود، فشار خون بالای خود را پایین بیاورید. این تغییرات می توانند اعداد فشار خون شما را کاهش دهند و بدون نیاز به مصرف دارو، خطر را به حداقل برسانند.

1.کاهش وزن

اضافه وزن زیاد یا چاقی بیش از حد، فشار زیادی به شریان ها وارد می کند و به مرور زمان می تواند منجر به فشار خون بالا شود. انجمن قلب آمریکا به افرادی که قصد کاهش وزن دارند توصیه می کند غذای مناسب بخورند و اغلب اوقات تحرک داشته باشند.

2.ورزش روزانه

ورزش منظم، قلب شما را تقویت می کند و به جلوگیری از فشار خون بالا کمک می کند. اکثر افراد سالم، برای حفظ سلامت خود، در روز به 150 دقیقه ورزش متوسط نیاز دارند. شما می توانید این زمان را در طول روز تقسیم کنید. اگر به مدت طولانی غیرفعال بوده اید، برای جلوگیری از آسیب، فعالیت خود را با ورزش های ملایم مانند پیاده روی شروع کنید.

تاثیر پیاده روی بر واریس

3.مصرف سدیم کمتر

سدیم زیاد در رژیم غذایی، با فشار خون بالا رابطه ی مستقیم دارد. در جاهایی که افراد سدیم کمتری مصرف می کنند، کمتر دچار فشار خون بالا می شوند. اکثر آمریکایی ها، بیشتر از حد مجاز نمک مصرف می کنند و بیشترین مقدار آن ناشی از مصرف غذا های بسیار فراوری شده می باشد. کاهش مصرف نمک، فشار خون را ظرف مدت چند هفته پایین می آورد.

4.خوردن غذای سالم

برخی از مواد غذایی برای سلامت قلب بسیار مفید است و برخی از غذا ها برای قلب مناسب نیستند. هرچه غذا های باکیفیت تر و سالمتری را برای خوردن انتخاب کنید، از قلب خود بیشتر محافظت می کنید. در اینجا به چند ماده غذایی برای بهبود سلامت قلب اشاره شده است:

مصرف ماهی

برای بهبود سلامت قلب، از مصرف مواد غذایی زیر اجتناب کنید:

  • شیرینی
  • سدیم (نمک)
  • گوشت قرمز پر چرب
  • چربی های ترانس و اشباع شده

5.مصرف پتاسیم را افزایش دهید

به نظر می رسد پتاسیم با ضرری که سدیم به رگهای خونی می رساند، مقابله می کند. افرادی که غذا هایی با پتاسیم بالا مصرف می کنند، فشار خون پایین تری دارند. برخی از غذاهای غنی از پتاسیم عبارتند از:

خوراک صدف

6. از مصرف الکل خودداری کنید.

مصرف بیش از حد الکل موجب بالا رفتن فشار خون می شود. نوشیدنی هایی الکلی سنگین، منجر به حمله قلبی می شوند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها توصیه می کند که مردان، روزانه دو نوشیدنی یا کمتر بنوشند. به زنان نیز توصیه می شود که در طول روز فقط یک نوشیدنی الکلی یا کمتر مصرف کنند. الکلی بودن، یک بیماری است که خودتان به سختی می توانید آن را درمان کنید. بسیاری از افراد از طریق مشاوره و درمان دارویی، با موفقیت مصرف الکل خود را محدود و یا ترک کرده اند.

7. ترک سیگار

سیگار شریان ها را منقبض می کند و به مدت چند دقیقه فشار خون را بالا می برد. سیگار کشیدن در تمام طول روز، منجر به بالا رفتن فشار خون می شود. فشار خون بالا، سالانه مسئول مرگ و میر حدود نیم میلیون آمریکایی می باشد. اگر سیگاری هستید، به یاد داشته باشید که میلیون ها نفر با موفقیت توانسته اند مصرف آن را ترک کنند.

8. کاهش و جلوگیری از استرس مزمن

مقداری استرس در زندگی، اجتناب ناپذیر است. اما اگر در تمام طول روز احساس استرس و فشار می کنید، زندگی شما تحت تأثیر قرار می گیرد. افراد مبتلا به استرس مزمن، در خطر عادات  ناسالم مانند مصرف مواد مخدر و یا غذا خوردن افراطی قرار دارند. اگر شما به طور مکرر و مداوم استرس داشته باشید، خوابیدن هم می تواند دشوار باشد. برای تحت کنترل قرار دادن استرس، زمانی را به فعالیت های سالم اختصاص دهید. در طول روز زمانی را صرف فعالیتی کنید که شما را آرام می کند. مانند:

  • باغبانی
  • پیاده روی
  • نقاشی
  • مدیتیشن
  • صحبت با دوستان و خانواده
  • ملاقات با یک درمانگر

بیشتر بخوانید: رفع کامل انسداد عروق قلب

9. فشار خون خود را به طور منظم چک کنید

آیا می دانید که دچار فشار خون بالا هستید؟ آن را به طور مکرر بررسی کنید. پزشکان توصیه می کنند که روزانه، فشار خون خود را با دستگاه فشار خون خانگی چک کنید. در طول روز سه بار این کار را انجام دهید و نتیجه را یادداشت کنید. برای چک کردن فشار خون خود در زمان های زیر دقت بیشتری داشته باشید.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر اکرم شنبه ۷ خرداد ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام ‌خسته نباشید من ۳۸ سال سن دارم و خانه دار هستم . گاهی اوقات دچار فشار خون پایین نه روی شش میشوم و سردرد و چشم درد شدید میگیرم و ضربان قلبم روی ۶۰ بالاتر نمیره لطفا منو راهنمایی کنید مشکل من چیه🙏🙏🙏🌺
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده شنبه ۷ خرداد ۱( 1 سال پیش)
      فشار پایین می‌تواند طبیعی باشد در صورتی که برای شما مشکل ایجاد کرده باید حضورا مراجعه کنید و ارزیابی شوید
  • تصویر کاربر امیرعلی شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام دکتر من۱۴سالمه از موقعی که پدربزرگم سرطان گرفته من فشارخونم می‌ره روی ۱۴و۱۵چیکار باید بکنم
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱( 1 سال پیش)
      سلام قدم اول‌ باید هولتر فشار خون ببندند ببینیم آیا دچار فشار خون شده‌اند یا خیر؟
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید من ۵۴ ساله هستم. فشار خون بالا و ۱۵ روی ۱۰ هستش. کبد چرب و کلیه سنگ ساز دارم.
    به نظر شما باچه قرصی که کمترین عوارض جانبی داشته باشه فشار خونم را کنترل کنم.
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده دوشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱( 1 سال پیش)
      سلام‌ باید حضوری مراجعه کنند تا بر اساس معاینه داروها تنظیم شود
  • تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام دست وپایم یخ میزنه و دمای بدنم‌ میادپایین مخصوصا دو بازو....سردرد کمی هم دارم...پیشانی...میل جنسی ونعوظ صفر...نزدیک کوه یا تپه میشم هردو فشارم میره بالا وبدحال میشم...ازمسافرت هم میترسم...لرزبدن و سرما کلافم کرده....سرم تقویتی زدم فایده نداشت...نمیدونم گردش خونم ضعیفه یا اظطراب دارم...بیماری اعصاب پانیک دارم...
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده دوشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱( 1 سال پیش)
      سلام با توجه به شرح حال شما بیشتر به نظر منشا علایم شما استرسی و اضطرابی هست
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۹ فروردین ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر دوسال است فشار خون دارم آزمایش های زیادی انجام دادم قرص‌های زیادی مصرف کردم ولی فایده‌ای نداشت که هیچ ناراحتی کلیه هم کرفتم لطفاً راهنمایی کنید ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده دوشنبه ۲۹ فروردین ۱( 2 سال پیش)
      سوالاتون رو دقیق تر مطرح کنید
  • تصویر کاربر احمد جمعه ۲۰ اسفند ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام.من یه دوماه قبل فشارم رفت روی ۱۶ بعد رفتم دکتر دستگاه هولتر نصب کرد وگفت شما دچار فشار خون نیستید ولی باز فشارم بالا می‌رفت که به نظر دکتر قرص فشار میخورم یکماه ورزش کردم وکلا فشار خون رفت ولی یه هفته ورزش نکردم باز فشارم رفت روی ۱۵ الان هم یه سه هفته ای هست قرص مصرف میکنم سوال من اینه چرا وقتی فشار خونی نیستم باید قرص بخورم یه راهنمایی میکنید جناب دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده جمعه ۲۰ اسفند ۰( 2 سال پیش)
      در صورت نرمال بودن هولتر نیازی به دارو ندارید مگر دستگاه هولتر دچار مشکل بوده باشد که می‌توانید با دستگاه هولتر دیگری مجدد چک کنید
  • تصویر کاربر شهاب پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    من قرص والزومیکس160/5 روزی یکعدد مصرف میکنم،دو روزی فشارم متعادله ویکدفعه فشارم میرم رو18، خواستم ببینم باید چکار کنم.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده پنجشنبه ۱۲ اسفند ۰( 2 سال پیش)
      سلام باید،هولتر فشار خون ببندید بر اساس آن دارو تنظیم شود
  • تصویر کاربر آرش دوشنبه ۲۳ اسفند ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من میخوام فشار خونم رو بررسی کنم خواستم ببینم چه ساعتی از روز و چند بار باید فشار خونم رو اندازه بگیرم تا به شکل صحیح فشار خونم رو اندازه گیری کنم؟؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده دوشنبه ۲۳ اسفند ۰( 2 سال پیش)
      برای گرفتن فشار باید ۱۰-۱۵ دقیقه نشسته باشید و نیم ساعت قبل از آن قهوه، چای، مشوربات الکلی و سیگار و وعده غذایی سنگین مصرف نکرده باشید، روزی ۳ نوبت
  • تصویر کاربر آزاد یکشنبه ۱۷ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام و درود من فشارم همیشه 11بر روی8است ولی در هفته شده فشارم رفت روی 14بر10شد اون لحظه سر درد و احساس مرگ دارم به ندرت اینجوری میشم لوزارتان میتونم بخورم
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده یکشنبه ۱۷ بهمن ۰( 2 سال پیش)
      سلام قدم اول‌ باید هولتر فشار خون ببندند ببینیم آیا دچار فشار خون شده‌اند یا خیر؟
  • تصویر کاربر حسین.رفیعی سه شنبه ۲۸ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام وقت شما به خیر...42سال سن دارم کلسترول 201., ,,HDL91LDL87..ویتامینD.23لطفا..راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده سه شنبه ۲۸ دی ۰( 2 سال پیش)
      رژیم و ورزش فعلا کفایت میکند، ویتامین ۵۰۰۰۰ هفته‌ای یک عدد
درحال دریافت اطلاعات
جستجو

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

نیاز به راهنمایی دارید؟ به سادگی سوالات خود را از دکتر بپرسید.