وبسایت دکتر مرعشی زاده

رفع کامل انسداد عروق قلب بدون نیاز به جراحی

در این مقاله مطالعه می کنید:

در رابطه با قویترین باز کننده عروق چه می دانید؟ آیا گرفتگی رگ قلب با دارو برطرف میشود؟ منظور از عروق کرونر چیست؟ عروقی که مسئول خون رسانی به قلب هستند و خون اکسیژن دار و مواد غذایی را به قلب می رسانند را در اصطلاح عروق کرونر می گویند. این عروق ممکن است به دلایل مختلف دچار تنگی یا بیماری شوند که در این صورت خواهیم گفت فرد دچار بیماری عروق کرونر شده است.

به دلیل اینکه افراد زیادی در سطح جهان با این مشکل سروکار دارند در این مقاله سعی می کنیم اطلاعات جامعی را در مورد بیماری عروق کرونر به شما خوانندگان ارایه دهیم.

بیماری عروق کرونر قلبی چیست؟

بیماری انسداد عروق قلب یا گرفتگی عروق قلب، به علت تجمع ذرات حاوی کلسترول و التهاب در جدار این عروق می باشد. هنگامی که ذرات حاوی کلسترول در دیواره ی عروق تجمع می یابند، منجر به تشکیل پلاکهایی می شوند که این پلاک ها می توانند باعث ایجاد تنگی عروق قلب شوند. لذا میزان جریان خونی که به قلب شما می رسد کاهش یافته و این کاهش جریان خون به عضله ی قلب، منجر به بروز درد قفسه ی سینه و یا آنژین صدری یا تنگی نفس می شود.

انسداد عروق قلب

از آن جایی که انسداد رگ های قلبی طی چندین سال یا طی چند دهه رخ می دهند، ممکن است بیمار در ابتدای سیر بیماری علامتی نداشته باشد، تا زمانیکه این تنگی شدید شده و یا اینکه منجر به انسداد کامل و حمله ی قلبی شود. آن چه که مهم است این است که شما به عنوان بیمار می توانید اقدامات زیادی را به عنوان پیشگیری یا درمان این بیماری انجام دهید.

چرا رگ های قلب بسته می شود؟

تصور می شود آغاز بیماری عروق کرونر به علت آسیب به لایه ی داخلی این عروق می باشد و این آسیب می تواند خیلی زود و یا حتی در دوران کودکی ایجاد شود. عواملی که می توانند منجر به این آسیب شوند شامل: تنباکو، فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت، مقاومت به انسولین، سبک زندگی کم تحرک و غیره می باشند.

هنگامی که لایه ی داخلی عروق کرونر تخریب یا دچار آسیب شده باشند، ذرات چربی حاوی کلسترول و سلول های التهابی در این محل تجمع پیدا می کنند و به این پروسه آترواسکروز یا تصلب شرائین گفته می‌شود. اگر سطح رویی این پلاک چربی که در دیواره ی عروق تشکیل شده است، دچار پارگی شود، منجر به تجمع سلول های خونی به نام پلاکت شده که این تجمع پلاکتی می تواند منجر به انسداد کامل رگ شده و به اصطلاح حمله ی حاد قلبی (سکته ی قلبی) رخ می دهد.

علائم گرفتگی عروق کرونری قلب

وقتی که عروق کرونر دچار تنگی می شوند، نمی توانند خون حاوی اکسیژن را به میزان کافی به قلب برسانند، مخصوصا به دنبال افزایش ضربان قلب، فعالیت یا استرس های روحی.

درد قفسه ی سینه یا آنژین صدری

همانطور که ذکر شد در ابتدای سیر این بیماری، بیماران بدون علامت می باشند. تنگی های کمتر از 50% از نظر بالینی اهمیت نداشته و به هیچ عنوان منجر به بروز علائم نمی شوند. تنگی های مهم از نظر بالینی (بیش از 60%) نیز اغلب در حین استراحت برای بیمار علامتی ایجاد نمی کنند زیرا میزان خونی که در حین استراحت به عضله ی قلب می رسد پاسخگوی نیازهای آن می باشد. 

اگر بیمار شروع به فعالیت کرده یا به دنبال استرس های روحی دچار افزایش ضربان قلب شود، دیگر این رگ دچار تنگی پاسخگوی نیازهای عضله ی قلب نبوده و فرد دچار درد قفسه ی سینه می شود. اکثر بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر، در حال استراحت و شرایط روحی مناسب، بدون علامت بوده و فقط بیمارانی که دچار حمله ی حاد قلبی  شده اند، در حال استراحت دچار درد قفسه ی سینه می شوند و این دسته از بیماران نیازمند پیگیری و درمان اورژانسی می باشند.

شایان ذکر است که درد های قلبی ماهیت خاصی داشته و دردهایی که لحظه ای و گذرا هستند یا به اصطلاح دردهای تیر کشنده، دردهایی که به صورت نقطه ایی در قفسه ی سینه احساس می شوند، دردهایی که با لمس و فشار شدت آن ها تغییر می کند یا دردهایی که با تغییر پوزیشن ایجاد می شوند، (مثلاً دردی که به دنبال خوابیدن روی دست چپ ایجاد می شود) اغلب منشاء قلبی نداشته و علل دیگری از قبیل دردهای عضلانی-اسکلتی و مسائل استرسی-اضطرابی و غیره مطرح می باشد.

 تنگی نفس

بعضاً بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر، درد قفسه سینه را تجربه نکرده و به جای آن دچار تنگی نفس فعالیتی یا خستگی زودرس می شوند. این حالت در خانم ها، افراد مسن، بیماران دیابتی و افراد معتاد به مواد مخدر بیشتر دیده می شود.

تنگی نفس

حمله قلبی

اگر پارگی پلاک چربی در رگ قلب منجر به انسداد کامل و ناگهانی این عروق شود، فرد دچار حمله ی حاد قلبی (سکته قلبی) شده که علائم و نشانه های مشخص آن به صورت درد بسیار شدید و فشار دنده در قفسه ی سینه می باشد. ممکن است این درد به بازوها یا دست ها و یا فک تحتانی انتشار یابد و احتمال دارد این درد با تنگی نفس، تعریق، تهوع و استفراغ همراه باشد.

درمان خانگی کنترل گرفتگی عروق قلب

ایجاد تغییرات ذکر شده در زیر در رابطه با تغییر سبک زندگی سالم و متعهد بودن به این تغییرات می تواند تا حد زیادی در ارتقاء سلامت عروق موثر باشد:

  • ترک کردن سیگار
  • خوردن غذاهای سالم
  • وزرش کردن به طور مرتب
  • کم کردن وزن در صورت داشتن اضافه وزن
  • کاهش استرس

درمان دارویی گرفتگی رگ قلب

گاهی پرسیده می شود که قویترین باز کننده عروق چه دارویی است و یا اینکه رفع کامل انسداد عروق قلب بدون نیاز به جراحی چگونه است! باید گفت که برای درمان بیماری عروق کرونر می توان از داروهای مختلفی استفاده کرد. این داروها می توانند موارد ذکر شده در زیر باشند:

درمان دارویی گرفتگی رگ قلب

این داروها مواد اولیه رسوب شده در عروق کرونر را کاهش می دهند (یا اصلاح می کنند). در نتیجه، سطح کلسترول به ویژه لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL یا کلسترول بد) کاهش می یابد.

پزشک می تواند از بین طیف وسیعی از داروها، از جمله استاتین ها، نیاسین، فیبرات ها و ترشح کننده های اسید صفراوی انتخاب کند.

پزشک شما ممکن است مصرف روزانه آسپرین یا رقیق کننده خون دیگری را برای شما تجویز کند. مصرف این دارو می تواند تمایل به لخته شدن خون را کاهش دهد و این می تواند به جلوگیری از انسداد رگ ها کمک کند.

اگر دچار حمله قلبی شده اید، آسپرین می تواند به جلوگیری از حملات بعدی کمک کند. اما اگر اختلال خونریزی داشته باشید یا از قبل رقیق کننده خون دیگری مصرف می کنید، آسپرین می تواند خطرناک باشد، بنابراین قبل از مصرف این دارو با پزشک خود مشورت کنید.

این داروها ضربان قلب شما را کاهش می دهند و فشار خون شما را پایین می آورند، در نتیجه باعث کاهش تقاضای قلب برای اکسیژن می شود.

اگر حمله قلبی داشته اید، بتا بلاکرها خطر حملات بعدی را کاهش می دهند.

اگر بتا بلاکرها به تنهایی موثر نباشند یا اگر قادر به مصرف آنها نیستید، به جای مسدود کننده های بتا این داروها ممکن است استفاده شوند. این داروها می توانند به بهبود علائم درد قفسه سینه کمک کنند.

این دارو ممکن است به افراد مبتلا به درد قفسه سینه (آنژین) کمک کند.

اگر نمی توانید این دارو را استفاده کنید، ممکن است مسدود کننده بتا به جای آن تجویز شود.

قرص ها و اسپری های نیتروگلیسیرین می توانند با اتساع موقت عروق کرونر و کاهش تقاضای قلب برای خون، درد قفسه سینه را کنترل کنند.

مهارکننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) و مسدود کننده های گیرنده های آنژیوتانسین (ARBS)، فشار خون را کاهش می دهند و می توانند از پیشرفت بیماری عروق کرونر جلوگیری کنند.

درمان گرفتگی عروق بدون جراحی

آنژیوپلاستی و قرار دادن استنت عروق کرونر از طریق پوست یکی از روش های بازکردن گرفتگی عروق قلب است. پزشک یک لوله باریک و بلند (کاتتر) را در قسمت تنگ شده ی عروق وارد می کند. یک سیم با بادکنک خالی از طریق کاتتر به منطقه تنگ شده ی عروق منتقل می شود. 

سپس بادکنک باد می شود و رسوبات را در دیواره عروق فشرده می کند تا مسیر باز شود. یک استنت اغلب در عروق رها می شود تا به باز ماندن عروق کمک کند. بیشتر استنت ها برای کمک به باز نگه داشته شدن عروق به آرامی دارو آزاد می کنند.

استنت عروق کرونر

چه زمانی بیمار عمل قلب باز می شود؟

در صورتی که میزان گرفتگی عروق بسیار زیاد باشد و یا آنژیوپلاستی جوابگو نباشد، عمل بای پس عروق پیشنهاد می شود. جراح با ایجاد یک پیوند، عروق مسدود شده را دور می زند. این پیوند با استفاده از یک رگ از دیگر قسمت های بدن خود بیمار انجام می شود. با این کار، خون در اطراف شریان کرونر مسدود یا تنگ شده جریان می یابد. از آنجا که این به جراحی قلب باز احتیاج دارد، در بیشتر موارد مربوط به افرادی است که عروق کرونر تنگ دارند.

معاینه توسط متخصص قلب و عروق چه زمانی صورت می گیرد؟

اگر شما عوامل خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر دارید، که شامل موارد زیر می شوند:

فشار خون بالا، کلسترول بالا، استفاده از تنباکو، دیابت، داشتن سابقه خانوادگی بیماری عروق قلب در بستگان درجه یک و چاقی، ممکن است دکتر قلب بخواهد که شما را از نظر قلبی-عروق بررسی نماید، خصوصاً در صورتیکه از درد سینه، تنگی نفس یا علائم مشابه شکایت داشته باشید.

در مواردی که شک به حمله ی قلبی وجود دارد بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید، اگر به هر دلیل اورژانس در دسترس نبود از کسی بخواهید  که شما را به بیمارستان منتقل کند، و تنها به عنوان آخرین راه با وسیله ی شخصی خودتان به بیمارستان مراجعه نمائید.

عوارض گرفتگی عروق کرونر

  • درد قفسه سینه
  • تنگی نفس فعالیتی یا خستگی مفرط
  • حمله ی حاد قلبی (سکته قلبی)
معاینه توسط متخصص قلب و عروق

نارسایی قلبی

اگر میزان زیادی از بافت عضله ی قلب به دنبال حمله ی حاد قلبی دچار آسیب شود، باعث می شود قسمت های زیادی از عضله ی قلب توانایی انقباضی خود را از دست دهد. لذا قلب نمی تواند میزان کافی از خون را طی هر سیکل پمپ کند، که این افت پمپاژ قلب منجر به بروز علائم نارسایی قلبی می شود.

نامنظمی های ریتم قلبی

وقتی به قلب خون اکسیژن دار به میزان کافی نرسد، ممکن است نامنظمی هایی در ریتم قلب به وجود آید. این نامنظمی ها می توانند خوش خیم و یا بعضاً بدخیم و حتی کشنده باشند.

پیشگیری از گرفتگی عروق چگونه است؟

داشتن یک سبک زندگی سالم و داشتن عروق قلب سالم و عاری از هر گونه پلاک چربی بسیار موثر بوده و سلامت شما را به میزان قابل توجهی بهبود می بخشد. از جمله مواردی که به جهت پیشگیری توصیه می شوند:

  • ترک سیگار
  • کنترل و درمان فشار خون
  • کنترل و درمان چربی خون
  • کنترل و درمان دیابت
  • داشتن فعالیت فیزیکی مناسب و یک برنامه منظم ورزشی
  • رژیم غذایی مناسب و خوردن مواد غذایی با چربی و نمک کمتر و هم چنین مصرف بیشتر میوه جات و سبزیجات
  • کاهش وزن
  • کنترل و مدیریت استرس های روزانه

دکتر مرعشی زاده متخصص قلب عروق

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر پگاه شنبه ۱۳ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب.من ۱۳ روزه که دردقلب شدیودرد قفسه سینه سمت راست وچپ و وسط رو همراه با تنگی نفس دارم.فقط همین علایم.به کرونا شک کردم ودوبار تست فوری و سه روزه کرونا دادم منفی بود.بعداز ۱۱ روز تست سی ار پی دادم که عددش ۶۹صدم بود و ای اس آر هم ۱۷ بود.دردام قطع نشده و بیشتر شده.یه دکتر رفتم که تشخیصشون ترومبوز ریه بود بدون عکس وسی تی و ازمایش.حالا خودم به قلبم مشکوکم که نکنه گرفتگی عروق دارم.اسفند سال ۹۷بخاطرحساسیت یه امیکاسین دچارحمله قلبی شدم و از اون روز به بعد ضربانم از ۹۰ پایینتر نمیومد با وجود روزی ۱۰۰ میلی متورال.الانم همچنان ۱۰۰ میلی متورال میخورم.خواستم از شما مشورت کنم چون بهم استراحت مطلق دادم و نمیتونم دکتر قلب برم.شما چه دستوری میدین؟ الان سه روزه اکسابین ۱۰ روزی یکی میخورم و امروز اولین دگزامتازون رو زدم که کمی راحتتر شدم
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده شنبه ۱۳ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      سلام در صورتیکه درد یا سوزش قفسه سینه به دنبال فعالیت تشدید می‌شود حتما باید از نظر قلبی بررسی شوید
    2. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده شنبه ۱۳ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      البته بعد از بهبودی شرایط فعلی
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر واسعی یکشنبه ۷ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    برادرم در تبریز کار میکنه وما تهران هستیم ایشون متوجه تنگی نفس میشه وبیمارستان میرد ودر آنجا بستری است آنژیو کردن وگفتن سه رگ قلبش بسته شده وباید عمل قلب باز انجام بده الان اگر ما بخواییم بیاریمش تهران این جا به جا کردن بیمار میخواستم بدانم خطر دارد یا نه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده یکشنبه ۷ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      سلام خطر جا‌به‌جای رو باید از پزشک معالج بپرسید
  • تصویر کاربر اسماعیل یکشنبه ۷ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    دورگ ازرگهای فرعی پیوندی مسدود شدند چه کنم چه دارویی استفاده کنم
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده یکشنبه ۷ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      سلام باید فیلم آنژیوگرافی رویت بشه تا اظهار نظر دقیقی بشه کرد
  • تصویر کاربر ناشناس یکشنبه ۷ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    با سلام efمادرم بیست هست و انژبوگرافی کردن دیدن همه رگ هاش تنگی 100دارد و یه رگ 90 دارد ایا می توانتنگی عرق قلبی را با دارو از بین برد؟ و ایا می توان efرا با دارو بالا برد یا راهی وجود دارد که ورم نکند دست و صورت و پاش؟ ممنون پیشاپیش قبل از پاسخگویی
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده یکشنبه ۷ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      سلام EF با دارو تغییر چندانی نمی‌کند
    2. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده یکشنبه ۷ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      برای پیشگیری از ورم دارو کمک کننده هست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر افشین یکشنبه ۱۷ مرداد ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب خدمت جناب دکتر بزرگوار.
    بنده 35 سالمه،
    چند سالیه ، با دویدن و گاهی با پیاده روی طولانی دقیقا قسمت بالای قلبم حالت گرفتگی و احساس تنگی یا درد جزئی پیش میاد، و وقتی استراحت میکنم بعد چند دقیقه کامل از بین میره.
    بنده ورزش بدنسازی انجام میدهم اما نه سنگین.
    خواستم ازتون بپرسم آیا خوردن سیر با آبغوره مفید هست یا نه؟
    ممنونم اگر پاسخ بدهید
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده یکشنبه ۱۷ مرداد ۰( 2 سال پیش)
      سلام در صورتیکه درد یا سوزش قفسه سینه به دنبال فعالیت تشدید می‌شود حتما باید از نظر قلبی بررسی شوید
    2. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده یکشنبه ۱۷ مرداد ۰( 2 سال پیش)
      سیر و آبغوره تاثیری ندارد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رسپینا یکشنبه ۱۷ مرداد ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر.مادرم طبق اسکنی،که از،قلبش انجام دادن براشون انژیوی اورژانسی تجویز کردن.سوالم این است که واکسن کرونا رو قبل جراحی تزریق کنن یانهً
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده یکشنبه ۱۷ مرداد ۰( 2 سال پیش)
      اگر آنژیو اورژانس هست اول آنژیو انجام شود
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۷ مرداد ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام من 3 تا رگ قلبم گرفتگی دارد 19 دی 98 دویکته قلب ومغزی داشتم وهمان موقع در بیمازستان فرشچیان همدان در 1 رگم استنت گذاشتن که الان 2 رگم نیز بسته است ومتاسفانه در 25 خرداد واول مرداد با آنژیو باز نشد وبا مشاوره جراحی در همدان ومرکز قلب تهران گفتند نیاز به عمل باز دارم البته آقای دکتر جناب رگچپ کاروتیدم راباز کردن وگفتند 2 رگ قلبم را با آنژیو باز می کنند ولز دکتر پور حسینی وداوودی جراحی رابهتر دانستند وبنا شد 1ماه در منزل برای ریکاوری استراحت کنم وبعدش برم جراحی ضمنا دیابت نوع 2 دارم والانم درد وتنگنفس وناراحتی ندارم فقط از عمل و جراحی بسیار میترسم ودچار استرس شدم واز ترس اذیتم حالا چکار کنم آنژیو یا عمل
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده یکشنبه ۱۷ مرداد ۰( 2 سال پیش)
      سلام فیلم آنژیو باید رویت بشه تا ارزیابی بشه که آیا امکان فنر گذاری هست یا نه
  • تصویر کاربر مجتبی سه شنبه ۵ مرداد ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    باسلام 55 سالمه کمی فشار خون دارم که با نصف لوزار 25 کنترل است اسکن هسته ای گرفتم نگاه کنید آیا انژو نیاز دارم یا خیر اگر نه چه توصیه ای میفرمایید ضمنا زیاد عرق میکنم درد قفسه درحال استراحت ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده سه شنبه ۵ مرداد ۰( 2 سال پیش)
      سلام با توجه به جواب اسکن باید آنژیوگرافی برای شما انجام شود
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۵ مرداد ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    سلام خدمت شما من در گلوم مدت چهار ماه احساس گرفتگی دارم انواع دکتر رفتم و آزمایش تیروئید وچربی خون و قند خون و غیره دادم همه خوب بودن اما عرق زیاد وطپش قلبم بعضی اوقات به 250میرسه وقته گلوم انکار چیزی هست بخاطر طپش قلب قرص زیر زبانی نیترو روزی سه بار هم گزاشتم امکان داره از از قرص باشه
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده سه شنبه ۵ مرداد ۰( 2 سال پیش)
      سلام ضربان قلب ۲۵۰ حتما نیاز به ارزیابی دارد باید حضوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر حسام سه شنبه ۵ مرداد ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: مشاهده پرسش
    عرض ادب واحترام..
    جناب دکتر چندباری سوال مطرح کردم ولی متاسفانه جوابی دریافت نکردم..
    بنده چندسالی هست که از دردقفسه سینه رنج میبرم ولی بخاطر نداشتن دفترچه بیمه و بضاعت مالی نتونستم پیگیر این این موضوع باشم.جناب دکتر من صاحب دودخترهستم وشرایط زندگیم هم بشدت بحرانیه ،آیاروشی هست که بدون مراجعه به پزشک وانجام عمل بتونم از این درد رها بشم.بزرگواربنده آدمی نیستم که لب به گلادچابازکنم ویا به دنبال ترحم باشم این درد به شدت من رو دچار دردسر کرده تا جایی که صاحب کارم چندباری میخواست منو از کار اخراج کنه .اگردارویی هست که کمی درد من رو تسکین بده ویا از دردم کم کنه لطف کنید به من بگید تا تهیه کنم دست شما رو میبوسم.خواهش میکنم یک دارو برای تجویز کنید بخدا ویزیت شمارو تاحد توانم برای شما واریز میکنم.من خاک زیرپای شماهستم بخدا این درد توان کارکردن من رو گرفته بزرگوار...
    سپاس از شما
    یاحق
    1. تصویر کاربر دکتر آرمین مرعشی زاده سه شنبه ۵ مرداد ۰( 2 سال پیش)
      سلام بنده در بیمارستان فیروزگر هم بیمار ویزیت میکنم که بیمارستان دولتی هست و با هرینه بسیار کم تشریف بیاورید ارزیابی بشید در صورت نیاز دارو تجویز خواهد شد
درحال دریافت اطلاعات
جستجو

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

نیاز به راهنمایی دارید؟ به سادگی سوالات خود را از دکتر بپرسید.